Το μεγαλείο είναι μέσα σου

Το μήνυμα αυτού του σύντομου βίντεο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Δείτε το:

YouTube Preview Image

Στο τέλος λέει: Το boxing σε κάνει μεγαλύτερο.
Εγώ το γενικεύω: Ο αθλητισμός σε κάνει μεγαλύτερο. Σε μυς αλλά και σε ψυχή.

boxing

Ως παλιά αθλήτρια είμαι προκατειλημμένη βέβαια, αλλά το πιστεύω με όλες μου τις δυνάμεις. Και ως μαμά κοριτσιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό, χαίρομαι που τις βλέπω να παίζουν ολοένα και πιο ωραίους αγώνες κάθε μέρα, στο γήπεδο αλλά και στη ζωή.

Μια μικρή επιλογή από παλαιότερα σχετικά posts:

 • Ελίνα

  Καλημέρα Άσπα με τα ωραία σου. Από ποια ηλικία θεωρείς ότι είναι καλό να τα βάλουμε στον αθλητισμό και σε ποια αθλήματα? Πως γίνεται συνήθως, δοκιμάζοντας διάφορα και μετά διαλέγουν? Αν δεν τους αρέσει πως τα κάνεις να θέλουν να ασχοληθούν? Ασχολήθηκα μόνο λίγο στο δημοτικό. Τα 4 πρώτα χρόνια με το μπαλέτο, όπου με έγραψαν οι γονείς μου χωρίς να με ρωτήσουν, αλλά πήγαινα με χαρά και τα υπόλοιπα τρία χρόνια με την κολύμβηση. Όπου, πάλι με έγραψαν εν αγνοία μου και που ποτέ δεν τη συμπάθησα και μετά εγκατέλειψα εντελώς οποιαδήποτε προσπάθεια άθλησης. Εξαίρεση υπήρξε μόνο το ποδήλατο που έκανα μόνη μου κάποια χρόνια, μου άρεσε πολύ, αλλά σταμάτησα μετά από ένα ατύχημα που είχα στο δρόμο. Δεν ήταν πολύ σοβαρό, όμως με έκανε να σκεφτώ πως δεν είναι πολύ ασφαλές το ποδήλατο στους ελληνικούς δρόμους. Τώρα που μεγάλωσα βαριέμαι υπερβολικά να ξεκινήσω γυμναστική και τη φαντάζομαι σαν μαρτύριο. Σκέφτομαι πως θα ήταν καλύτερα να με είχαν αφήσει οι γονείς στο μπαλέτο που μου άρεσε από το να πειραματιστούν με το κολύμπι, που θεωρείται καλύτερη άσκηση, και να το κάνω σαν αγγαρεία. Πως μπορούμε να τα εμπλέξουμε χωρίς να βαρεθούνε? Με ποιο άθλημα προτείνεις να ξεκινήσει ένα μικρό παιδί? Για τους μεγάλους που βαριόμαστε τι προτείνεις?

  • http://www.aspaonline.gr/ Aspa

   Ελίνα καλημέρα!
   Δες αυτό το παλαιότερο post για κάποιες σκέψεις σχετικά με τα παιδιά και τα αθλήματα: http://www.aspaonline.gr/2013/05/02/as-kinithoume/

   Το πιο σημαντικό είναι να το αγαπήσουν, ό,τι κι αν είναι! Και είμαι στη διάθεσή σου αν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

   Για τους μεγάλους που μπορεί είτε να βαριούνται είτε να μην έχουν και τόσο χρόνο για να πάνε σε γυμναστήριο, θα πρότεινα να ξεκινήσουν κάνοντας κάτι, ό,τι να ‘ναι! Για παράδειγμα περπάτημα μισή ώρα 3 φορές την εβδομάδα. Με μουσική. Και ίσως και παρέα! Κι αν δεν γίνεται 3 φορές την εβδομάδα (που είναι ένας καλός στόχος) ας είναι μία φορά την εβδομάδα!

   • Ελίνα

    Άσπα μου, πολύ σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Το είχα ξεχάσει αυτό το post αν και το είχα διαβάσει τότε.

    • http://www.aspaonline.gr/ Aspa

     You are welcome!