Νόμιζα ότι τη συνταγή του παγωτού με ένα συστατικό την ήξεραν όλοι! Τη βλέπω συνέχεια μπροστά μου στο internet! Αλλά μιλούσα τις προάλλες με κάποιους φίλους και μου είπαν ότι δεν είχαν ιδέα! Οπότε λέω “λες να μην την ξέρουν τελικά όλοι; Λες να είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό;” Κι έτσι αποφάσισα να τη γράψω στο blog μου γιατί πραγματικά αξίζει!
Συστατικό
Ώριμες μπανάνες.
Τελεία και παύλα. Ώριμες μπανάνες! Εκείνο που με συναρπάζει περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις μπανάνες που έχουν ξεμείνει τελευταίες κι έχουν αρχίσει και μαυρίζουν και δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε. Ή τις μπανάνες που φέρνουν τα παιδιά πίσω από το σχολείο γιατί “δεν πρόλαβαν να τις φάνε” και είναι χάλια και δεν τρώγονται αλλά λυπόμαστε να τις πετάξουμε. Αυτές! Αυτές θέλουμε! Από τώρα και στο εξής, όλες αυτές τις μπανάνες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι ή σκεύος και τις ρίχνουμε μέσα στην κατάψυξη να παγώσουν.
Οδηγίες
Όταν θελήσουμε να φτιάξουμε το παγωτό, βγάζουμε τις παγωμένες μπανάνες από την κατάψυξη. Καμιά φορά τυχαίνει να τις έχω καταψύξει ολόκληρες και όχι σε κομμάτια, οπότε αναγκαστικά πρέπει να τις κόψω παγωμένες. Δεν είναι και τόοοοσο δύσκολο, με ένα καλό μαχαίρι, κόβονται χωρίς πρόβλημα αλλά καλύτερα να το έχεις κάνει πριν να τις καταψύξεις.
Τις βάζουμε στο μιξεράκι και αρχίζουμε και χτυπάμε. Στην αρχή θα δούμε να δημιουργούνται γρομπαλάκια. Αρχίζει και μας πιάνει απογοήτευση ότι δε θα γίνει παγωτό…
Μετά από λίγο όμως θα αρχίσουν να ομογενοποιούνται και αποκτούν την κρεμώδη υφή του παγωτού!
Σερβίρουμε. Έτοιμο!
Μικρά tips και παραλλαγές
✔ Ένα μικρό μιξεράκι multi χωράει άνετα 2 μπανάνες. Αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μίξερ μεγαλύτερης χωρητικότητας και ισχύος.
✔ Αν δείτε ότι το μιξεράκι ζορίζεται να κόψει τις μπανάνες, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ή λίγο χυμό ή λίγο νερό για να βοηθήσετε τη διαδικασία.
✔ Αν θέλετε να δοκιμάσετε παραλλαγές δοκιμάστε να προσθέσετε κακάο και θα γίνει ένα πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτα. Φυσικά η φαντασία δεν έχει όριο, μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε, από φρούτα ως ξηρούς καρπούς! Βέβαια σταματάει να είναι πλέον παγωτό ενός συστατικού, αλλά… εκεί θα κολλήσουμε;
Παγωτό κάθε μέρα λοιπόν! Εύκολο, γρήγορο, φρουτένιο και light. Καλή επιτυχία!
► Διαβάστε επίσης: Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό που έχετε φτιάξει ποτέ
ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ
Γίνετε συνδρομητές στο newsletter μου κι αποκτήστε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη υλικού μου, που περιέχει λίστες οργάνωσης, βοηθήματα και εργαλεία για εκτύπωση!
Το email σας προστατεύεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου
Μια γρηγορη ερωτηση,μπορουμε να το βαλοθμε σε θηκες ξυλακια κ να τρωμε καθε μερα απο λιγο?
Ναι γίνεται, αλλά αν ξαναπαγώσει το παγωτό σκληραίνει (γίνεται σαν παγάκι). Αν φαγωθεί αμέσως είναι μαλακό και μοιάζει με κανονικό παγωτό.
καλησπερα !υπεροχη ιδεα!!αν φτιαξω αρκετη ποσοτητα του παγωτου ποσο καιρο μπορει να διατηρηθει στην καταψυξη?
Στην αρχή διάβαζα τον τίτλο Παγωτό με ένα συστατικό Άσπα.
Και αναρωτιώμουν πιο είναι το συστατικό Άσπα!!! Πάει το έχω χάσει όπως φαίνεται.
Πάντως πολύ ωραία ιδέα για παγωτάκι και πολύ εύκολο.
Χαχα… Καλή επιτυχία Αντιγόνη!
Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση. Αν το φτιάξουμε με μπανάνες λιγότερο ώριμες τι θα γίνει? Επίσης νομίζω ότι η απόπειρά μου είχε πολύ γεύση μπανανίλα (λογικό θα μου πείτε…) και θα ήθελα με κάτι να την καλύψω λίγο…. Καμία ιδέα?
Το έχω δοκιμάσει και μου άρεσε εξίσου. Δεν υπάρχει πρόβλημα λοιπόν.
Εμένα μου άρεσε πολύ και με κακάο. Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις! 🙂
Θα το φτιάξω στο χωριό στα πιτσιρίκια και θα σας πω!!!!
Περιμένουμε εντυπώσεις λοιπόν. Καλή επιτυχία!
α! κοιτα να δεις!…..speechless p.s. δεν αντεξα εβαλα 2 μπανανες που ειχα( αν και φρεσκες) για να το κανω το βραδυ χεχεχεχε!
Μπράβο! Καλή επιτυχία!
μπράβο! Δείχνει έυκολο! Και το καλύτερο ότι μπορεί κανείς να βάζει κατα διαστήματα μπανάνες στην κατάψυξη και να το κάνει πολύ αργότερα!
kathy by anthomeli
Έτσι κάνω κι εγώ. Για να μην πηγαίνουν χαμένες οι μπανάνες, απλά τις βάζω κατάψυξη εκείνη τη στιγμή και το παγωτό το φτιάχνω πολύ αργότερα!
Ευχαριστούμε για τη συνταγή 🙂 Υγιεινότατο παγωτό και σπιτικό-τατο!
Χαίρομαι να μοιράζομαι τέτοια μικρά μυστικά! Καλή επιτυχία!
Άσπα μου, τέλειο και εύκολο το παγωτάκι σου!!! Σ’ευχαριστώ πολύ!!!φιλάκια.
Παρακαλώ! Καλή επιτυχία! 🙂
καλησπέρα!! αν κ δε μ αρέσουν οι μπανάνες (ναι δε μ αρέσουν!! κι εγώ αδυνατώ να το πιστέψω!) θα το δοκιμάσω!
τι κάνετε? χαίρομαι πολύ κάθε φορά που διαβάζω το μπλογκ σου.. πολλά φιλάκια στις μικρούλες (καλέ πότε μεγαλώσανε έτσι..)
έχω και γω συνταγή για παγωτό με 3 συστατικά! φράουλες γιαούρτι και ζάχαρη! αν θέλετε ζάχαρη βέβαια, αλλά μεταξύ μας χωρίς ενισχυτικό γεύσης δε λέει. μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέντα, δυόσμο ή οτιδήποτε άλλο θελήσεις αντί για ζάχαρη. 200 γραμμάρια φράουλες, τις κόβεις, τις βάζεις στη κατάψυξη να παγώσουν κ τις χτυπάς στο μπλέντερ με ένα κεσεδάκι γιαούρτι κ τη ζάχαρη ή ότι άλλο αγαπάς. γίνεται μέσα σε 5 λεπτά!!
τη συνταγή την είδα στον Jamie Oliver κ εκτός από φράουλες, την έκανε κ με παγωμένα μάγκο.κ επειδή στο χωριό μας δεν είχαμε μάγκο, παρέμεινα στις φράουλες χεχε.
φιλάκια!!!
Θα ξετρελαθούν οι μικρές. Οι φράουλες είναι από τα πιο αγαπημένα τους φρούτα. Οπωσδήποτε θα το δοκιμάσουμε!
Και στον Jamie Oliver έχω ιδιαίτερη συμπάθεια. Ό,τι δικό του έχω κάνει, έχω μείνει ευχαριστημένη. Ευχαριστούμε πολύ, πολύ!
ξέχασα να σε πω το γιαούρτι να ναι στραγγιστό!! φιλάκια!!
ΟΚ, thanks για τη διευκρίνιση!
ξέχασα να σε πω το γιαούρτι να ναι στραγγιστό!! φιλάκια!!
Γεια και από μένα! Εμείς το φτιάχνουμε αυτό ανάποδα, ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό για δυο ώρες στην κατάψυξη και μετά το χτυπάμε στο μούλτι με φρέσκιες φράουλες, ζάχαρη κατά το δοκούν και μια σταγόνα χυμό λεμονιού. Ευτυχισμένα τα παιδιά, κι εγώ μαζί, που δεν μου πιάνει χώρο στην κατάψυξη.
Ακούγεται υπέροχο. Θα το δοκιμάσουμε!
Τι φοβερή συνταγή είναι αυτή; Θα τη δοκιμάσω.
Περιμένω εντυπώσεις!
Λοιπόν, το έφτιαξα. Μεγάλη επιτυχία! Τα παιδιά μου τρώνε το φρούτο λες και είναι φάρμακο, και ζητούν συνέχεια γλυκά και παγωτά. Με αυτή τη συνταγή έχεις την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Μοναδικό μειονέκτημα: Όταν ζεσταθεί θυμίζει φρουτόκρεμα.
Τώρα θα αρχίσω να δοκιμάζω παραλλαγές!
Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι!
Δοκίμασες με κακάο; Είναι πολύ καλό. Και γράψε ό,τι καινούργιο ανακαλύψεις! 🙂
Λοιπόν, έβαλα κακάο και ήταν τέλειο. Κάποια στιγμή δοκίμασα με στιγμιάιο καφέ. Την πρώτη φορά έβαλα μία κουταλιά ανά μπανάνα και βγήκε δυναμίτης. Τη δεύτερη φορά έβαλα μία κουταλιά για δύο μπανάνες και βγήκε πολύ καλύτερο.
Με καφέ δεν το έχω δοκιμάσει, θα το κάνω την επόμενη φορά αλλά αυστηρά για μένα. Μη μου μείνουν ξύπνια για τρεις μέρες, χαχαχα…