Tα ζυμαρικά τα τιμάμε ιδιαίτερα στο σπίτι μας! Αλλά πέρα από τις “συνηθισμένες” συνταγές (π.χ. με κόκκινη σάλτσα ή με κιμά) ψάχνουμε πάντα και για φρέσκες, διαφορετικές προτάσεις. Σήμερα σας παρουσιάζω μία τέτοια ξεχωριστή συνταγή που θα εντυπωσιάσει όποιον τη δοκιμάσει!
Ένα πιάτο γεμάτο πλούσιες γεύσεις και χρώματα που μοιάζει να είναι επιλογή από μενού εστιατορίου.
Υλικά
► 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
► 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
► 1 κουτάλι σούπας μπαλσάμικο
► λίγο αλάτι
► 250 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
(Εγώ χρησιμοποίησα τα κοινά άσπρα μανιτάρια μαζί με 5-6 porcini που έχω πάντα στο σπίτι σε αφυδατωμένη μορφή)
► 1 κουτάλι γλυκού ελαιόλαδο
► 3 φλιτζάνια σπανάκι baby (το σπανάκι αυτό είναι πολύ τρυφερό, τρώγεται και ωμό και το βρίσκουμε συνήθως συσκευασμένο, καθαρισμένο και πλυμένο)
► 300 γραμμάρια λιγκουίνι
► 2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
► 1/3 φλιτζάνι γάλα
► 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (θα δώσει απαλή γεύση) ή παρμεζάνα (θα δώσει πιο έντονη, πιπεράτη γεύση)
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε υψηλή θερμοκρασία με ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 10 ακόμα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και συνεχίζουμε για 10 ακόμα λεπτά.
Στο τέλος των 30 λεπτών, προσθέτουμε λίγο αλάτι και 1 κουτάλι της σούπας βαλσάμικο. Το βαλσάμικο θα ξεκολλήσει τα τυχόν υπολείμματα κρεμμυδιού από το τηγάνι.
Σε ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και τα μανιτάρια κομμένα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει μανιτάρια σε αφυδατωμένη μορφή, τα έχουμε προηγουμένως μουλιάσει για 20 λεπτά. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Η ώρα ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το είδος των μανιταριών.
Αναμειγνύουμε τα μανιτάρια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για λίγο, ώσπου το σπανάκι να μαραθεί.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και σουρώνουμε.
Στο τηγάνι με τα κρεμμύδια/σπανάκι/μανιτάρια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ώστε να λιώσει το τυρί, έχοντας τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σερβίρουμε. Προσθέτουμε, αν θέλουμε από πάνω, τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!
[Η συνταγή είναι παραλλαγή της αντίστοιχης που ανακάλυψα στο Julias Album]
ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ
Γίνετε συνδρομητές στο newsletter μου κι αποκτήστε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη υλικού μου, που περιέχει λίστες οργάνωσης, βοηθήματα και εργαλεία για εκτύπωση!
Το email σας προστατεύεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου
Έφτιαξα σήμερα τη συνταγή! Βγήκε πεντανόστιμη!!
Χαίρομαι πολύ Αθηνά! Ευχαριστώ για το feedback και ελπίζω να γίνει αγαπημένο πιάτο που θα το φτιάχνετε συχνά!