Όταν τα παιδιά μου άρχισαν να μαθαίνουν στο σχολείο την προπαίδεια, άρχισα να αναρωτιέμαι αν υπάρχουν ευκολότεροι και διασκεδαστικότεροι τρόποι να μάθει ένα παιδί προπαίδεια στις μέρες μας… Δεν μπορεί… Τόσα site υπάρχουν… Τόσα παιχνίδια… Τόσες εφαρμογές!
Και φυσικά το θέμα δεν ήταν μόνο η προπαίδεια. Σκέφτηκα ότι θα υπάρχουν κι άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα και παιχνίδια που έχουν στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά Δημοτικού στα μαθήματα του σχολείου.
Άρχισα λοιπόν να αναζητώ σχετικά sites, να τα δοκιμάζω και να δημιουργώ μια λίστα με τα πιο αξιόλογα.
Παρακάτω ακολουθεί ο κατάλογος με τα κορυφαία ηλεκτρονικά βοηθήματα και παιχνίδια που έχω εντοπίσει ως τώρα, ο οποίος θα ανανεώνεται συνεχώς.
Εσείς γνωρίζετε τέτοια ηλεκτρονικά βοηθήματα; Αφήστε σχόλιο ή στείλτε e-mail, και το link θα συμπεριληφθεί σε αυτό εδώ το post. Αν έχετε να προσθέσετε κάποιο μικρό σχόλιο ή κριτική μαζί με το link, ακόμα καλύτερα.
Δεν ξέρω τι μορφή θα πάρει τελικά το post, μπορεί να χρειαστεί να χωριστεί σε πολλά μικρότερα (ανά τάξη για παράδειγμα) αλλά ας κάνουμε το πρώτο βήμα και θα δούμε! Περιμένω τις προτάσεις σας!
Μαθηματικά
XtraMath: Βοηθάει τα παιδιά να γίνουν καλύτερα στα μαθηματικά, μέσα από ολιγόλεπτη καθημερινή εξάσκηση. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, το κάθε παιδί μπαίνει στο σύστημα με δικό του λογαριασμό (που του τον έχει δημιουργήσει ο γονέας)
(πολύ καλό, το συστήνω ανεπιφύλακτα!)
IXL: Μαθηματικά παιχνίδια για όλες τις τάξεις και ηλικίες
(το link έστειλε η Tonia Kavadati με την υποσημείωση “Εμείς την Προπαίδεια την μάθαμε από εδώ. Πλουσιότατο υλικό ανά τάξη και επίπεδο.”)
Helping with Math, Multiplication Games: Παιχνίδια Προπαίδειας
(το link έστειλε η Tonia Kavadati με την υποσημείωση: “Τα παιδιά το βρήκαν πολύ διασκεδαστικό”)
Math is fun:
(το link έστειλε η Ράνια Βασιλειάδου: “Είναι στα αγγλικά και θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις αυτό που θέλεις, όμως έχει πολλές εφαρμογές και συνδέσμους για Μαθηματικά”)
Math playground:
(το link έστειλε η Ράνια Βασιλειάδου: “Μαθηματικά, στα αγγλικά, έχει ωραία παιχνίδια”)
Fun for the brain, παιχνίδι διαίρεσης:
(to link έστειλε η Anna Dargonaki)
Fun for the brain, παιχνίδια μαθηματικών:
(to link έστειλε η Anna Dargonaki)
Μαθαίνοντας για τους σεισμούς
Kids ΟΑΣΠ: Τα παιδιά μαθαίνουν για τους σεισμούς με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο
(to link έστειλε η Anna Dargonaki)
Site με εκπαιδευτικό υλικό για εκτύπωση
Πράσινη πρίζα: Ασκήσεις, εργασίες, φυλλάδια – Υλικό για εκτύπωση
(το link έστειλε η Ρόζμαρι Παπαγιάννη)
DLTK Printable Crafts: – Χειροτεχνίες Υλικό για εκτύπωση
(το link έστειλε η Εύη Γιαννάτη)
Λογισμικό που μπορείτε να αγοράσετε
Ξεφτέρης
(το link έστειλε η Νίκη με την υποσημείωση: Εχει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, από μαθηματικά, γλώσσα, ιστορία, γεωγραφία, δεν είναι μονότονο και έχει για κάθε τάξη)
Διάφορα
Κατάλογος με διάφορα links προς εξερεύνηση
(το link έστειλε η Ράνια Βασιλειάδου με την υποσημείωση: “Μια πληθώρα συνδέσμων, κάποιοι δεν ισχύουν πια, αξίζει όμως μια ματιά”)
Και ο κατάλογος θα συνεχίσει να συμπληρώνεται…
Κάντε κλικ ΕΔΩ ή στο παρακάτω κουμπί και θα σας στείλω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου Επιστροφή στα Σχολεία: Πλήρης Οδηγός για γονείς, στη στιγμή!
Υπάρχει κάτι ανάλογο και για το Γυμνάσιο; Θα ήταν καλό και για τους γονείς που σιγά – σιγά φεύγουν από το δημοτικό ή έχουν έχουν παιδιά. Ευχαριστώ. Καλή συνέχεια
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Προσεχώς θα υπάρχει και για το γυμνάσιο!
ευχαριστούμε!
Χαίρομαι που το post βοηθάει!
Καλημέρα. Να προσθέσω και εγώ το app Squiz your Mind που έχει ασκήσεις για όλες τις τάξεις του Δημοτικού σε όλα τα βασικά μαθήματα.
Ευχαριστούμε!
Να προσθέσω και εγώ το site https://www.thrania.com το οποίο έχει πολύ ενδιαφέρον υλικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού.
Ευχαριστούμε Σοφία!
Ασπα είμαι φανατική αναγνώστρια σου. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι που θεωρώ πολύ χρήσιμο και ίσως να έκανες νέο θέμα γι αυτό. Την τεχνολογική εκπαίδευση. Πχ και αυτό ταιριάζει εδώ, Τυφλό σύστημα πληκτρολογησης μέσω διαφόρων παιχνιδιών που υπαρδουν στο Web. Τα σέβη μου
Μαρία έχεις απόλυτο δίκιο! Μήπως ξέρεις κάποιο συγκεκριμένο site ή παιχνίδι που μπορώ να προσθέσω;
Εκπαιδευτική εφαρμογή για smartphone ή tablet ” ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΖΩΑ “. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που θέλουν να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Περιέχει πάνω από 70 ζώα και ένα διασκεδαστικό photo quiz. Καλή διασκέδαση!
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.abr.android.asfc
Ευχαριστούμε Μαρία!
Πολύ χρήσιμο link Νίκο. Θα το προσθέσω στην παραπάνω λίστα.
Σε ευχαριστούμε!
Τα παιδιά σε μικρή ηλικία είναι όμορφο να μαθαίνουν χωρίς τους απρόσωπους και ψυχρούς υπολογιστές. Στο σχολείο χορευάμε και τραγουδούσαμε τον πολλαπλασιασμό με Χάχανα και Λαχανα – ένα υπέροχο CD και όλα τα δευτεράκια τον είχαν μάθει ( το αστείο είναι οτι τον λέγαν τραγουδόντας!) Στο μεταπτυχιακό μου, χρησημοποιούν επίσης για την Γλώσσα και τα Μαθηματικά τον ρυθμό- μεγάλο εργαλείο και πολύ σοφό! Καλημέρα σε όλους
Thanks για τα tips! Καλό βράδυ! 🙂
Αν δεις την ερώτησή μου, μου λες λίγα παραπάνω για το ρυθμό? Είναι κάτι σαν αυτό (https://www.youtube.com/watch?v=HLOsJH-kt0g)? Στο 1,14 min δείχνει ένα παιδί να κάνει κουτσό πάνω σε πράξεις πολλαπλασιασμού ζωγραφισμένες στο έδαφος και μετά να κάνει το ίδιο στο τετράδιο χτυπώντας ρυθμικά το μολύβι πάνω σε κάθε αριθμό. Είναι κάτι τέτοιο αυτό που περιγράφεις?
Άσπα, κατά σύμπτωση έψαχνα χτες σχετικό υλικό για το παιδί μιας φίλης μου και επανέφερες σήμερα αυτό τόσο χρήσιμο άρθρο που δεν το είχα διαβάσει. Αν σε θέλει η τύχη…
Ελίνα χαίρομαι πολύ! Αν στο μεταξύ βρείτε κι άλλα αξιόλογα links, θα χαρώ να τα προσθέσω!
Έχω περάσει όλα τα links που έχω λάβει στιγμής. Πλούσιες πληροφορίες, μπράβο!
Θα ανανεώνω τη λίστα συνεχώς με όλα τα νεώτερα links.
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας! 🙂
Ξέχασα κι αυτό https://helpingwithmath.com/multiplication-games/
Τα παιδιά το βρήκαν πολύ διασκεδαστικό
Πολύ ωραίο άρθρο! Εμείς την προπαίδεια τη μάθαμε από εδώ. https://www.ixl.com/ Πλουσιότατο υλικό στα μαθηματικά ανά τάξη και επίπεδο.
Ξαδερφούλα thanks οτι χρειαζόμουν!!
Ένα που χρησιμοποιώ αρκετά είναι το cyber kidzgames. Χρησιμοποιώ κυρίως τα μαθηματικά μιας και δεν χρειάζεται μετάφραση. Τα παιδιά στο σχολείο ζητάνε να παίξουν τις “μαιμούδες” ανελλιπώς… μεγάλο Hit!
Ασπα εμείς εχουμε την σειρα του Ξεφτέρη. Ειναι σε cd η αν το βρεις στο περιοδικό ram kids που τα μαζευα πριν ακομα γινω μανούλα. Τελικά έπιασε τοπο. Εχει μεγάλη ποικιλία μαθημάτων, από μαθηματικά, γλώσσα, ιστορία, γεωγραφία, δεν ειναι μονοτονο και εχει για κάθε τάξη.
Εδώ θα βρεις μια λίστα απο εγκεκριμένα εκπαιδευτικά λογισμικά, και μέσα στην λίστα θα βρεις και τον Ξεφτέρη με τις περιπέτειες του.
https://www.greek-language.gr/greekLang/ancient_greek/bibliographies/guides/teaching/page_003.html
Μας βοήθησε πολύ πραγματικά.. Μπορώ να σου στείλω σε cd οτι θέλεις να το δοκιμάσετε!!!
Φιλιά
Να εδώ θα πάρεις περισσότερες πληροφορίες για τον Ξεφτέρη και ολα τα μαθήματα!
https://www.siem.gr/
Είναι τόσο πολλά που δεν ξέρω αν έχει νόημα να γράψω άλλα, ήδη πιστεύω ότι για να μπορεί κάποιος να βρει αυτό που θέλει, πρέπει να είναι διαχωρισμένα όχι μόνο ανά μάθημα, αλλά και ανά ενότητα μαθήματος, πράγμα ιδιαίτερα απαιτητικό!
Καλή αναζήτηση εύχομαι, εσείς κάνετε τα “πειράματα” στο σπίτι, θα μας πείτε ποια έχουν ανταπόκριση!!