Μπορεί οι κόρες μου να μελετάνε μόνες τους τα μαθήματά τους, αλλά μού τα φέρνουν πάντα να τα ελέγξω. Καθώς όμως μεγαλώνουν οι τάξεις, τα μαθήματα γίνονται όλο και δυσκολότερα. Καλά το μάθημα της γλώσσας το απολαμβάνω πολύ. Είναι σημαντικό για μένα να μιλάω και να γράφω σωστά Ελληνικά και μου αρέσει που κάνω ένα φρεσκάρισμα στους κανόνες (και μερικοί έχουν αλλάξει!) Τα θεωρητικά μαθήματα ΟΚ… Όχι ότι τα θυμάμαι ακόμα δηλαδή, αλλά με τη βοήθεια των βιβλίων, παρακολουθώ κι ελέγχω… Μαθηματικά; Η αλήθεια είναι ότι είναι ακόμα εύκολα. Αλλά είναι και πολλά! Δεκάδες πράξεις που υποτίθεται ότι πρέπει να ελέγξω… χωρίς κομπιουτεράκι; Πόσες ώρες να ελέγχω δηλαδή;
Χθες η Εβελίνα (έκτη δημοτικού) μου έφερε να ελέγξω κάποιες ασκήσεις της στα μαθηματικά. Οι οδηγίες έλεγαν: Λύνω με επιμεριστική ιδιότητα.
ΔΕΝ θυμόμουν απ’ έξω τι στο καλό είναι η επιμεριστική ιδιότητα, αλλά διάβασα τη θεωρία.
(Έλα καλέ που δε θυμάστε. Θα σας θυμίσω:)
Σε γενικές γραμμές όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω στα κορίτσια ότι δε θυμάμαι τίποτα και να τις βάζω να μου τα θυμίζουν.
Έτσι όταν είδα το παρακάτω clip από το Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές γέλασα πολύ!
Μετά από αγωνιώδη προσπάθεια των γονέων να βρουν και να δώσουν τη σωστή απάντηση καταλήγουν να πουν οι άνθρωποι:
– Άκου Νικόλα. Ψάξε να το βρεις μόνος σου!
– Ναι έχει δίκιο. Για να γίνεις αυτόνομος, πρέπει να τα βγάζεις πέρα μόνος σου.
Ε μα… Τι να πουν; Εξάλλου η καλύτερη απάντηση του 21ου πρώτου αιώνα (που εγώ προσωπικά την έχω σε κάδρο στο γραφείο μου) είναι:
—-
Ευχαριστώ την Feelgood με την οποία συνεργαστήκαμε για την πρεμιέρα της νέας της ταινίας “Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές” που μου έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω αυτό το clip σε αποκλειστικότητα.
astroneraidoula αναφέρει:
Επιμεριστική ιδιότητα; Παρατατικός; Συντελεσμένος μέλλοντας; Α εγώ ακολουθώ την συμβουλή… Google it παιδί μου! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!!! Τσάμπα τρώνε τόσες ώρες οι άνθρωποι μπροστά στις οθόνες; Για εμάς τα γράφουν, που στις 9.00 το βράδυ πρέπει να κλίνουμε ρήματα και να λύνουμε προβλήματα ! Αμέ!
Aspa αναφέρει:
Google it και ξερό ψωμί!
χαχα…
Αγγελική αναφέρει:
Βρες το μόνος σου ή προσπάθησε να το λύσεις με άλλο τρόπο είναι αυτό που λέω κι εγώ στα σαΐνια μου.
Πάντως … … …, για να μην αφήνουμε και αναπάντητα ερωτήματα, το ρήμα “συγκατατίθεμαι” στο β’ πληθυντικό του παρατατικού είναι … … … “δίνατε την συγκατάθεσή σας”, αν θέλουμε να συνεννοηθούμε ή “συγκατετίθεσθε” αν θέλουμε να κάνουμε εντύπωση με τις γνώσεις μας των αρχαίων ελληνικών :-p
Aspa αναφέρει:
Πολύ καλά κάνεις και συμπληρώνεις την απάντηση Αγγελική. Ευχαριστούμε! Ο μπαμπάς στο κλιπάκι, είχε δίκαιο! 🙂