• Αρχική
  • Ξεκίνησε από εδώ
  • Ποια είμαι
  • Τύπος
  • Επικοινωνία
  • Newsletter
  • Λένε…
  • Club Μελών Love, mom

Aspa Online

Blog για μαμάδες: Ιδέες, Δραστηριότητες & Καθημερινές Συμβουλές

  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ
  • ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΣΠΙΤΙ
    • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ
  • ΕΜΠΝΕΥΣΗ
  • Η ΖΩΗ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ
  • E-SHOP

Μία food blogger γεννιέται: “Ζελέ σπέσια”

Με χαρά σας παρουσιάζω το δεύτερο guest post της κόρης μου που είναι μια ολόδική της συνταγή! Την εμπνεύστηκε την ώρα της μελέτης στο σχολείο, την έγραψε σε τετράδιο και μετά  όταν ήρθε στο σπίτι, τη φτιάξαμε!

Ζελέ με φρούτα

Η συνταγή ακολουθεί, και δε σας τη δίνω βέβαια για να την φτιάξετε – απλά για να τη διαβάσετε! Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθότι περιέχει ασυνήθιστα για ζελέ υλικά, όπως… κανέλα! Εξυπακούεται ότι δεν της έκοψα τα φτερά λέγοντάς της ότι κανέλα στο ζελέ δεν μπαίνει… Το θέμα ήταν να πειραματιστεί, να δοκιμάσει και να το διασκεδάσει! Κανέλα λοιπόν; Κανέλα! Και μια και δυο, το φτιάξαμε: “Ζελέ σπέσια”

 

“Ζελέ σπέσια”

Υλικά
μια γεύση ζελέ
φρέσκα φρούτα
ένα κουτάλι κανέλα
ένα κουτάλι ζάχαρη
δυο κουταλιές τρούφα

Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα με νερό το ζελέ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Μετά την τρούφα. Βάλτε το σε μια φόρμα και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Μόλις παγώσει βγάλτε το από τη φόρμα και μέσα βάλτε τα φρουτάκια. Ύστερα ξαναβάλτε το ζελέ στο ψυγείο για πέντε λεπτά.

Τέλος έχετε ένα ωραίο ζελέ.

Κατά την εκτέλεση η σεφ αυτοσχεδίασε: Τη ζάχαρη την παρέλειψε, διαπίστωσε ότι δεν γινόταν να ξεφορμάρουμε το ζελέ πριν να πήξει εντελώς οπότε έριξε τα φρούτα μέσα στη φόρμα, ενώ την τρούφα αποφάσισε τελικά να την προσθέσει από πάνω για γαρνίρισμα.

Όσο για το γευστικό αποτέλεσμα; Υπέροχο! Η κανέλα παντρεύτηκε τέλεια με το μήλο, που ήταν το βασικό φρούτο που χρησιμοποιήσαμε, δίνοντας μία ονειρεμένη γεύση. Ένα βαρετό ζελέ απογειώθηκε! Κάτι ξέρουν και τα παιδιά… Ας μην τους κόβουμε τα φτερά! Ας τα αφήσουμε να πετάξουν!

Ζελέ με κανέλα “σπέσια” γίνεται!

Photo via Laura Billings 

  • Share
  • Tweet
  • Pin
  • 10shares

Σχετικά posts:

8.08 και let the music play “Είμαι παιδί και θέλω να το ζήσω.” I love you teacher!

Ανηκει στην κατηγορια:Στιγμές επισημασμένο με:guest post, γονείς και παιδιά, συνταγή, Εβ1

Σχόλια

  1. Marymour72 αναφέρει:

    21/02/2012 at 15:11

    Τελικά τα παιδιά εχουν δίκιο σε πολύ περισσότερα απ΄ όσα νομίζουμε. Εύγε Ζελέ σπέσια!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      21/02/2012 at 23:43

      Εμένα πάντως έχει κερδίσει το σεβασμό μου για τη μαγειρική και όχι μόνο! Θα την ακούω! 

      Απάντηση
  2. ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΒΕΝΤΖΙΔΟΥ αναφέρει:

    20/02/2012 at 21:52

    Μπράβο στη μικρή σεφ!!! Περιμένουμε κι άλλες συνταγές!!! Μπράβο Εβελίνα!!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      20/02/2012 at 21:58

      Ελπίδα, θα της δείξω αύριο το μήνυμά σου, θα χαρεί! Ευχαριστούμε! 

      Απάντηση
  3. Stella Tsala αναφέρει:

    20/02/2012 at 16:53

    Πολύ ενδιαφέρον! Εγώ έχω να προτείνω κάτι παραπάνω: μόλις τελειοποιήσει τη συνταγή της και την κάνει να έρθει στα μέτρα της, ξέρει ακριβώς τα υλικά της και την εκτέλεσή της (αφού την έφτιαξε και είδε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει), μπορεί να προσθέσει τη συνταγή της στις Συνταγές της Παρέας και να τη μοιραστεί με όλο τον κόσμο! Γιατί να μη χαρούμε όλοι δηλαδή ζελέ με μήλο και κανέλα (που εμένα είναι και ένας από τους αγαπημένους μου συνδιασμούς) ;;;;

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      20/02/2012 at 21:57

      Στέλλα, σίγουρα θα θέλει, θα της το πω! Θα γράφει συνταγές και ατάκες, χαχαχα… 
      Τους χαιρετισμούς μας σε όλους σας!  

      Απάντηση
  4. Vicky Koumantou αναφέρει:

    20/02/2012 at 14:47

     Κανέλα σε ζελέ και σε κρέμες ψυγείου βάζουν οι Ιταλοί. Όχι σαν σκόνη αλλά αφήνοντας τα ξυλάκια 1μέρα να ποτίσουν σε γεύση το νερό που θα χρησιμοποιήσουν. Την ταιριάζουν με σοκολάτα και σερβίρουν με τι;;; με ανθάκια γιασεμιού! Όπως βλέπεις η μικρή σου food blogger είναι σε πολύ καλό δρόμο 🙂 Το Εβ1 σημαίνει Εβελίνα, η μεγάλη σου;

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      20/02/2012 at 15:03

      Βίκυ μου ναι, το Εβ1 είναι για Εβελίνα! 

      Εντυπωσιακό αυτό για που γράφεις για τους Ιταλούς… Επίσης μετά από το ζελέ μας έφτιαξε τρουφομπαλάκια. Βρήκε τη συνταγή στο βιβλίο της, της Τρίτης Δημοτικού, αλλά δεν της άρεσαν! (Πολύ νόστιμα ήταν για το δικό μου γούστο!) 

      Βίκυ, πρέπει να βρεθείτε στην κουζίνα με την Εβελίνα! Θα τη βοηθήσεις να ανθίσει! (Εγώ πάλι θα της μαθαίνω για τα social media, χαχαχα)

      Απάντηση
  5. Αγγελική Νικολοπούλου αναφέρει:

    20/02/2012 at 14:06

    Τι θα πει δεν μπαίνει κανέλα στο ζελέ? Όπως είδες Άσπα μου, μπαίνει και παραμπαίνει! Και όχι μόνο κανέλα! Μια ελεύθερη φαντασία μπορεί να συνδυάσει πολλά ιδιαίτερα πράγματα και να μεταμορφώσει βαρετά  παρασκευάσματα σε ενδιαφέροντα και αξιόλογα!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      20/02/2012 at 14:09

      Αγγελική, ήταν τόσο ωραίο, που εγώ ζελέ χωρίς κανέλα δεν ξαναφτιάχνω! χαχα… 

      Πήρα ένα σπουδαίο μάθημα! :))

      Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Aspa Online

Γεια είμαι η Άσπα! Πιστεύω ότι η ζωή είναι πιο διασκεδαστική όταν τη μοιράζεσαι κι έτσι σε αυτό το blog μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις περιπέτειές μου με τα παιδιά μου τα τελευταία 17 χρόνια. Καλώς ήρθες!
[Περισσότερα…]

Τι ψάχνεις;

Μπες στο e-shop
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Δωρεάν εκτυπώσιμα

Πρόσφατα Posts

  • 5+1 απλά βήματα για να φτιάξεις το δικό σου κόμικ (με δωρεάν εκτυπώσιμο)
  • Απρόσμενο δώρο από την Ουγκάντα
  • Έκανα αρκετά ως μαμά;
  • Χάρτινη Αλατιέρα: Το παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων που σου λέει την τύχη!
  • 6 παιχνίδια για το αυτοκίνητο που θα λατρέψουν τα παιδιά (για ήσυχες διαδρομές)

Λένε για το blog

Είσαστε μια πολύ αισιόδοξη, δημιουργική και ΥΠΕΡΟΧΗ μητέρα και πάρα πολλά άλλα που θα γίνω βαρετή αν τα γράψω όλα.

Διάβασε τι άλλο λένε >>

Copyright © 2025 · Aspa Online · Όροι Χρήσης · Πολιτική Απορρήτου · Όλα τα κείμενα και οι εικόνες είναι πνευματική ιδιοκτησία του Aspa Online. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίησή τους χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού τους. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  • 10shares
  • 10
  • 0
  • 0
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}