Μου αρέσει να πειραματίζομαι στην κουζίνα αλλά λόγω έλλειψης χρόνου κάνω συνήθως μόνο τα απαραίτητα. Είδα όμως τις προάλλες ένα βίντεο του Jamie Oliver για το πώς να φτιάξεις δικό σου βούτυρο από οποιονδήποτε ξηρό καρπό και μου φάνηκε απλό και εύκολο. Επειδή έχουμε φυστικιές πάντα ψάχνω τρόπους να αξιοποιήσω τα κελυφωτά μας φυστίκια. Εξάλλου το κλασικό φυστικοβούτυρο, όπως παράγεται στην Αμερική από τα «αράπικα» φυστίκια, αρέσει μόνο στην Εβίτα. Οπότε αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου φυστικοβούτυρο!
Ακολουθεί η απλή συνταγή:
✔ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
✔ Παίρνουμε 200 γραμμάρια ανάλατα ωμά φιστίκια (ή αμύγδαλα ή οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό) και τα απλώνουμε σε μονή στρώση σε ένα ταψί.
✔ Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
✔ Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
✔ Χτυπάμε σε ένα μιξεράκι προσθέτοντας λίγο αλάτι.
✔ Απολαμβάνουμε σκέτο ή σε φρυγανισμένο ψωμί, με ή χωρίς μαρμελάδα!
Δείτε και το βίντεο που μου έδωσε την έμπνευση να το φτιάξω:
Καλή επιτυχία!
Αφήστε μια απάντηση