Μετά την παταγώδη αποτυχία των Oreo Pops που περιέγραψα βήμα-βήμα σε πρόσφατο post, επιστρέφω σήμερα με μία συνταγή εύκολου γλυκού, την οποία βρήκα επίσης online. Αυτή τη φορά το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Μετά το Halloween στο οποίο τα παιδιά στην Αμερική πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και μαζεύουν κεράσματα, σοκολάτες και γλυκά, στα σπίτια υπάρχει πληθώρα γλυκισμάτων και ζαχαρωτών. Kάπως έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε αυτή εδώ η συνταγή, που στα Αγγλικά λέγεται “Bark”.
Είχα εντοπίσει πολλές παραλλαγές για Bark το Νοέμβριο, λίγο μετά το Halloween και αποφάσισα να τη δοκιμάσω τον Ιανουάριο, που είχαμε κι εμείς πολλά γλυκά που είχαν περισσέψει από τα Χριστούγεννα. Μελομακάρονα, Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, σοκολατάκια, μπισκότα, καραμελάκια και μπρέτσελ στικς από τα μπισκοτόσπιτα που φτιάχνουμε στις γιορτές.
Χαμένα φυσικά δε θα πήγαιναν, θα τα τρώγαμε έτσι κι αλλιώς, αλλά γιατί να μην τους έδινα “νέα ζωή” φτιάχνοντας ένα ολοκαίνουργιο γλυκό;
Τα υλικά
Ό,τι έχει περισσέψει!
Η εκτέλεση
Η συνταγή είναι απλή! Λιώνεις τα “σοκολατοειδή” σε μπαιν μαρί.
Προσθέτεις στη λιωμένη σοκολάτα τα μπισκότα και τα στικς σπασμένα σε μικρά κομματάκια. Κρατάς μία μικρή ποσότητα για να ρίξεις από πάνω ως γαρνιτούρα.
Χύνεις το μίγμα σε ταψί που έχεις καλύψει με αλουμινόχαρτο.
Προσθέτεις από πάνω τα καραμελάκια και μπισκότα που έχεις κρατήσει για γαρνιτούρα.
Βάζεις στο ψυγείο για μία ώρα.
Ξεκολλάς τη γιγάντια σοκολάτα από το αλουμινόχαρτο.
Σπας τη γιγάντια σοκολάτα σε κομμάτια με το χέρι.
Το αποτέλεσμα
Καμία πιθανότητα αποτυχίας. Η γεύση εξαρτάται από τους συνδυασμούς των γλυκισμάτων που χρησιμοποιήθηκαν και θα είναι πάντα μια μικρή έκπληξη. Καλή απόλαυση!
Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορείς να φτιάξεις ένα γλυκό από ό’τι έχει περισσέψει. Πάντως όντως η επιτυχία είναι σίγουρη μιας και καθέ ένα υλικό ξεχωριστά είναι νοστιμότατο!!! Καλοφάγωτο!
by Νίκη
Νίκη δοκίμασέ το και περιμένω εντυπώσεις! 🙂
ό,τι καλύτερο για να μη μας μένουν σοκολάτες στο ψυγεία και αρκετά εύκολο για μένα ας πούμε,που είμαι λίγο μαλωμένη με μαγειρικές κ.λ.π!!Οπότε πρέπει να το δοκιμάσω!
Αν θες μπορείς να επισκεφτείς το νέο μου blog diaba-zo.blogspot.gr!!Καλή συνέχεια!!
Καλή αρχή στο blog Ανθή. Θα σε παρακολουθώ κι εγώ! 🙂