Είναι δεκάδες οι φορές που έχω δει σε διάφορα sites αυτή την ιδέα επαναχρησιμοποιήσης παλιών κηρομπογιών και πάντα είχα σκοπό να την δοκιμάσω. Και να που τελικά το έκανα! Στα κουτιά ζωγραφικής των κοριτσιών είχαν μαζευτεί με τον καιρό ένα σωρό μικρά κομματάκια από κηρομπογιές που ήταν δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, καθώς ούτε καν πιάνονταν. Επίσης είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός από διπλά, τριπλά, τετραπλά χρώματα που ήταν περιττά. Γιατί πόσες μπλε κηρομπογιές χρειάζεται πια να έχει κανείς;
Αξιοποιώντας τις περισσευούμενες κηρομπογιές, μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας, μοναδικές, “limited edition” πολύχρωμες κηρομπογιές και να περάσουμε ένα δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά!
Για να λιώσω τις παλιές κηρομπογιές, χρησιμοποίησα εύκαμπτες φόρμες για παγάκια ΙΚΕΑ. Παρόλο που είναι μόνο για παγάκια και όχι για άλλη χρήση, εγώ τις χρησιμοποίησα με τον τρόπο που περιγράφω παρακάτω, καθώς διάβασα σε ένα σωρό άλλα blogs ότι το έκαναν χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν ωστόσο έχετε κάποια φόρμα από σιλικόνη που είναι ειδική για ψήσιμο και θέλετε να τη διαθέσετε για τη συγκεκριμένη χρήση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οδηγίες
Τα κορίτσια συγκέντρωσαν τις περισσευούμενες κηρομπογιές τους, έβγαλαν τα χαρτάκια και τις έσπασαν σε μικρά κομματάκια. Βοήθησα κι εγώ λίγο στο σπάσιμο χρησιμοποιώντας μαχαίρι για μεγαλύτερη ευκολία.
Στη συνέχεια τοποθέτησαν τις κομμένες κηρομπογιές στις φόρμες. Αφιέρωσαν δημιουργικό και ευχάριστο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία καθώς δεν έβαζαν τα χρώματα κατά τύχη. Δημιούργησαν διάφορα σχέδια, άλλα ασπρόμαυρα και άλλα στους αγαπημένους τους συνδυασμούς χρωμάτων. Έκαναν βέβαια μερικά και εντελώς τυχαία.
Στη συνέχεια έβαλα τις φόρμες στο φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μπορεί να σας πάρει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο. Μόλις δείτε ότι οι κηρομπογιές έχουν λιώσει, αφαιρέστε τις.
Το επόμενο βήμα είναι να τις αφήσουμε να κρυώσουν καλά προκειμένου να ξεφορμάρουμε. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να τις τοποθετήσουμε για 10-15 λεπτά στην κατάψυξη. Πριν να ξεφορμάρουμε, βρέχουμε το κάτω μέρος της φόρμας με ζεστό νερό προκειμένου να βοηθήσουμε στο ξεκόλλημα. Και έτοιμες οι κηρομπογιές μας!
Κάποιες επιπλέον σημειώσεις
- Εγώ χρησιμοποίησα τις φόρμες που βλέπετε στην αντίστοιχη φωτογραφία. Οι κηρομπογιές – καρδούλες είναι απείρως πιο εύκολο να γίνουν από όσο τα ψαράκια ή τα αστέρια. Τα ψαράκια έχουν ευαίσθητο σημείο την ουρά που μπορεί να κοπεί στο ξεφορμάρισμα ενώ τα αστέρια σπάνε εύκολα στις γωνίες. Προτιμήστε επομένως τις καρδούλες ή όσο το δυνατόν πιο απλά σχήματα μπορείτε για να μην έχετε απώλειες.
- Αν έχετε αντικολλητικό σπρέι χρησιμοποιήστε το για να ψεκάσετε τις φόρμες. Θα βοηθήσει ώστε το ξεφορμάρισμα να γίνει ακόμα ευκολότερα.
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε τόσο πολύ για το tip!
Έγιναν καταπληκτικές οι κηρομπογιές σου, τις είδα στη φωτογραφία.
Και του χρόνου να είστε καλά!
Αχ τι κρίμα πριν τις διακοπές πέταξα τις κηρομπογιές μας γιατί η μελίτα τα έκανε όλα χάλια… που να φανταστώ αυτή την ωραία ιδέα… θα τις κρατούσα και σαν διακοσμητικές.χιχι! Κάλη
Δεν πειράζει Callie. Θα ξαναμαζευτούν κι άλλες πολύ γρήγορα! 🙂