Τίποτα δεν είναι πιο δροσιστικό το καλοκαίρι, από ένα καρπούζι. Ή μάλλον σχεδόν τίποτα. Γιατί ακόμα πιο δροσιστική είναι είναι μία παγωμένη γρανίτα καρπούζι!
Φτιάξτε τη γρανίτα καρπούζι πανεύκολα με 2 υλικά: Καρπούζι και παγάκια. Καθαρίστε το καρπούζι από τα κουκούτσια (ή χρησιμοποιήστε καρπούζι χωρίς) και χτυπήστε στο μπλέντερ με παγάκια, σε αναλογία 1-1 (δηλαδή για ένα φλιτζάνι καρπούζι, ένα φλιτζάνι παγάκια).
Έτοιμη η γρανίτα! Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Αν επιλέξετε να αλλάξετε λίγο την αναλογία και να προσθέσετε περισσότερα παγάκια, θα γίνει πιο «στερεή» και μπορεί να σερβιριστεί σε μπωλάκια ώστε να φαγωθεί με το κουταλάκι, σαν να είναι παγωτό.
Αν περισσέψει γρανίτα, μπορείτε να την βάλετε στις ειδικές φόρμες στην κατάψυξη ώστε να υπάρχει για επόμενη φορά.
Δοκιμάστε και μια μικρή παραλλαγή: Προσθέσετε μέσα στη γρανίτα χυμό λεμονιού. Η γλύκα του καρπουζιού παντρεύεται τέλεια με την ξινή γεύση του λεμονιού και παίρνετε και τη βιταμίνη C!
Καλή σας απόλαυση!
ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ
Γίνετε συνδρομητές στο newsletter μου κι αποκτήστε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη υλικού μου, που περιέχει λίστες οργάνωσης, βοηθήματα και εργαλεία για εκτύπωση!
Το email σας προστατεύεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου
Θα δοκιμάσω τη συνταγη, με γρανίτα για να φάει και γιος μου καρπούζι.
Τέλεια! Καλή επιτυχία!
Τα μικρά μου τρελαίνονται για καρπούζι! Τέλεια η ιδέα σου Ασπασία! φιλιά
Είμαι σίγουρη ότι θα τους αρέσει τότε… Περιμένω εντυπώσεις! 🙂