Αν σας αρέσει η πίτσα, θα λατρέψετε αυτή της την εκδοχή. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση κάνει το στόμα να ανοίγει διάπλατα… για να υποδεχτεί στη συνέχεια τις λαχταριστές μπουκιές που λιώνουν στο στόμα.
Είδα μια παρόμοια συνταγή σε μία από τις περιηγήσεις μου στο Pinterest και αποφάσισα να τη φτιάξω με το δικό μου τρόπο. Και δεν το μετάνιωσα!
Ο βαθμός δυσκολίας είναι μηδενικός. Απλά συγκεντρώνεις τα υλικά, τα ανακατεύεις, τα τοποθετείς σε μία φόρμα και τα ψήνεις.
Ή μάλλον διορθώνω. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέγιστος. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρεις να μη λιποθυμήσεις από τη μυρωδιά καθώς ψήνεται; Και να τα καταφέρεις να σταματήσεις στο ένα ή δύο ή τρία μόνο κομμάτια;
Ακολουθούν τα υλικά και οι απλές οδηγίες:
Υλικά
- Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια
[Tο post δεν είναι διαφημιστικό – δεν τους ξέρω, δε με ξέρουν – αλλά χρησιμοποίησα την έτοιμη ζύμη πίτσας Pillsbury. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο αντίστοιχο προϊόν στα super-market, αλλά καθώς είναι ένα βασικό υλικό της συνταγής, το γράφω για να ξέρετε τι να ψάξετε.] - 2 φλιτζάνια Mozzarella τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
- 250 γρ. ζαμπόν
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα (μπορεί να αντικατασταθεί και με κέτσαπ ή να παραληφθεί εντελώς)
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε τετράγωνα, όπως στις φωτογραφίες.
Κόβετε το ζαμπόν και τρίβετε τα τυριά (αν δεν είναι ήδη τριμμένα).
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπωλ.
Ρίχνετε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ, την οποία έχετε λαδώσει για να μην σας κολλήσει.
Ψήνετε για 25-30 περίπου λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.
Κόβετε σε κομμάτια.
Δοκιμάστε το και κρύο την επόμενη μέρα και θα με θυμηθείτε. (Όταν ήσασταν παιδιά, τρώγατε καμιά φορά πίτσα από το ψυγείο για πρωινό; Κάπως έτσι…)
Καλή σας απόλαυση!
➨ You can find the recipe in English here
Φαίνεται υπέροχη και σίγουρα είναι. Έχω “ζύμη για πίτσα” του Κανάκη. Άραγε γίνεται το ίδιο;;Έχει δοκιμάσει κανείς;;
Πολλοί από τους αναγνώστες έχουν δοκιμάσει τη συνταγή με ζύμη που έφτιαξαν οι ίδιοι και έγραψαν ότι βγήκε φανταστική. Δοκίμασέ την με οποιαδήποτε ζύμη και θα χαρούμε να μας γράψεις εντυπώσεις.
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ. Θα το κάνω. Ανυπομονώ να δοκιμάσω την υπέροχη δημιουργία σου!
Την έφτιαξα χθες με μία δόση -δεν ξέρω πόσα γραμμάρια ήταν [2.5 ποτήρια νερού αλεύρι μπλε, 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα, 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη, 1 κουτ.γλυκού αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά], δική μου σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά κατά προσέγγιση και βγήκε τέλεια! Αν είναι για πολλά άτομα ή τρώτε πολύ, θα πρότεινα διπλή δόση ζύμης, πάντως..
Ευχαριστούμε πολύ! Χαίρομαι που βγήκε καλή! 🙂
Καλή σκέψη! Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές για ζυμάρι για πίτσα στο internet. Οποιαδήποτε κι αν επιλέξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας ζύμη αντί για την έτοιμη. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο. Θα χρειαστείτε 600 περίπου γραμμάρια. Καλή επιτυχία!
ΔΕΙΧΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ , ΘΑ ΦΥΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΨΗΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ .
Έλσα καλησπέρα. Εγώ χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές αέρα στο φούρνο (εκτός αν η συνταγή απαιτεί αντιστάσεις γιατί αλλιώς δε γίνεται).
Και τη συγκεκριμένη στον αέρα την έφτιαξα. Οπότε… καλή επιτυχία!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ . ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Τι ωραία ιδέα! Είναι εξαιρετική επιλογή για πάρτι. Θα χαρώ να μου γράψεις εντυπώσεις!
Ρε συ τι κόλαση είναι αυτή!!!! Μιλάμε την κάνω άμεσα!!!! Κάλη
Κάλη σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Καλοφάγωτη!
η συγκεκριμένη μάρκα ζύμης έχει δύο ειδών ζύμης αν δεν κάνω λάθος λεπτή και αφρατη;;;; εσείς ποια χρησιμοποιήσετε;;;
Σοφία πολύ σωστά. Χρησιμοποίησα την αφράτη. Καλή επιτυχία!
Πρωτότυπη. Φαίνεται αφράτη. ! Λέτε είναι και τραγανή. !
Θα την δοκιμάσω. !
Καλή επιτυχία!
Τραγανή είναι η κρούστα που πιάνει από πάνω. Η υπόλοιπη είναι αφράτη και… λιώνει στο στόμα!
Aspa sunxaritiria efiaksa tin pitsa kai eprosthesa kai liges elies kai egeine pentanostimi ,kai tragani
Την επόμενη φορά θα βάλω κι εγώ ελιές! Χαίρομαι που σου άρεσε Ανθή. Ευχαριστώ για το μήνυμα! 🙂
Τέλεια!!! Την έφτιαξα χτές βράδυ!!! δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι.. και η κρούστα τυριού απ’έξω φανταστική. Με ξαναέβαλες στο τρυπάκι να χρησιμοποιώ ζυμαρούλη..;) γιατι ενώ γευστικά είναι τέλειο σαν ζυμάρι όταν το κάνεις πίτσα και πας να πιάσεις κομμάτι πέφτουν τα υλικά απο πάνω και καταλήγεις να τρώς μόνο ζυμάρι.. 10′ για την ιδέα!!!
Γιάννα χαίρομαι πολύ! Η κρούστα τυριού είναι πράγματι φανταστική έτσι όπως βγαίνει ξεροψημένη και κριτσανιστή. Ήταν έκπληξη που την είδα κι εγώ την κρούστα, δεν το είχα φανταστεί ότι θα υπήρχε! Και είναι τελικά ένα από τα πιο πετυχημένα σημεία της συνταγής.
Με το καλό να την ξαναφτιάξουμε την πίτσα!
Aspa how do i get this translated to English so my canadian friends will see it?
Hi Manos! They can see it through Google Translate (https://goo.gl/iDe9t9) but the automatic translation is kind of funny.
Why don’t you give me a couple of days, and I will translate it myself and update the recipe with the english version. Thank you for your interest!
And here is the english version of it Manos: https://www.aspaonline.gr/pizza-in-a-pan-that-melts-in-your-mouth/
Enjoy!
Για πρώτη φορά βγήκε μια χαρά η πίτσα μπορώ να πω. Μου φαίνεται θα την υιοθετήσω τη συνταγή όποτε θέλουμε πίτσα, γιατί έχει και λιγότερη ατσαλιά. Έβγαλα και φώτο να σας βάλω.
Περιμένουμε με ανυπομονησία φωτογραφίες! Εδώ ή στο email ή στο facebook! 🙂
Φαίνεται πολύ νόστιμη. Έχω μία απορία όμως, το ζυμάρι εσωτερικά ψήνεται;
Ναι ψήθηκε πολύ καλά! Το κοίταξα κι εγώ πριν να ξεφορμάρω, σε περίπτωση που χρειαζόταν να το αφήσω κανένα 10λεπτο ακόμα. Αλλά είδα ότι είχε ψηθεί και το έβγαλα.
Καλή επιτυχία!
Σ’ ευχαριστώ πολύ. Τώρα κιόλας πάει ο άντρας μου να πάρει τη ζύμη, γιατί όλα τ’ άλλα τα έχουμε. Θα σας πω εντυπώσεις αύριο.
Μπήκε ήδη στο εβδομαδιαίο μενού μας! Λέω να κάνω διπλή δόση, τα αγόρια τρώνε απίστευτη ποσότητα πίτσας!
Ε τότε σίγουρα διπλή! Καλή σας όρεξη!
Τέλεια συνταγή !!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα !! Είμαστε λάτρεις της πίτσας !!
Είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε Σοφία. Καλή επιτυχία!
Σ΄ευχαριστώ πολύ !!! Καλή συνέχεια !
Τ Ε Λ Ε Ι Α !!! Περιμενα πως και πως τη συνταγη από τοτε που ανεβασες τη φωτογραφια στο facebook.. !!! θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε!!! φιλια πολλα Ασπα μου
Καλή επιτυχία Ελπίδα!
Φιλιά πολλά!
Εννοείται πως ακόμα τρώω την πίτσα κρύα!!! Θεική η συνταγή!
Kathy by anthomeli
Χάνει όποιος δεν τρώει κρύα πίτσα για πρωινό, χαχα..
Δοκίμασε και τη συγκεκριμένη κρύα. Είναι πεντανόστιμη!
Στο έχω ξαναπεί, τέτοιες εύκολες και τσαχπίνικες συνταγές, χρίζονται αγαπημένες Ασπα!!!! Και τη μακαρονάδα που μας έδειξες αλλά και την πίτσα αυτη, θα τις δοκιμάσω τωρα στις διακοπες οταν επιστρέφουμε απο παραλία και δεν έχω φαγητό έτοιμο:))))
Ευχαριστούμε πολύ!!!!
Έτσι έτσι Δήμητρα… Καλή επιτυχία και στις δύο συνταγές. Περιμένω εντυπώσεις!
Εκτός του ότι είναι πανεύκολο, δείχνει εντυπωσιακό!
Ναι κερδίζει πολύ και στην εμφάνιση. Καλή επιτυχία!
Ασπα εκανα χθες την πιτσα (η οποια ειναι πεντανοστιμη ) με δικη μου ζυμη αλλα μου κολλησε στη φορμα… any ideas?
Καλημέρα Μαρία! Χαίρομαι που ήταν νόστιμη! Η φόρμα σου ήταν αντικολλητική; Την είχες λαδώσει;
Όσες φορές την έχω κάνει, έχει ξεφορμαριστεί πανεύκολα. Μήπως φταίει κάτι από τα παραπάνω;