Πριν από λίγο καιρό δημοσίευσα ένα βίντεο που δείχνει τις κόρες μου να παίζουν το παιχνίδι με το σπάγκο που παίζαμε κι εμείς τα παιδικά μας χρόνια. Μπορείτε να το δείτε εδώ:
Παρ’ όλο που το βίντεο δείχνει πώς παίζεται το παιχνίδι, δεν δείχνει πώς ακριβώς γίνεται το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Απαντώντας λοιπόν στα ερωτήματά σας για το πώς γίνεται το ξεκίνημα, επανέρχομαι σήμερα με τις απλές οδηγίες:
Κόβουμε ένα κομμάτι σπάγκο 160 εκατοστά περίπου.
Δένουμε τις δύο άκρες του σπάγκου με έναν απλό κόμπο.
Περνάμε τον σπάγκο στα δύο μας χέρια όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Κάνουμε μια στροφή του σπάγκου γύρω από την κάθε παλάμη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Οπότε τα χέρια μας τώρα είναι κάπως έτσι:
Πλησιάζουμε τα χέρια μεταξύ τους και περνάμε το μεσαίο δάχτυλο του κάθε χεριού μέσα στη «θηλιά» της απέναντι παλάμης (τη «θηλιά» που δημιουργήσαμε με το σπάγκο στο προηγούμενο βήμα).
Επαναλαμβάνουμε την κίνηση και με το μεσαίο δάχτυλο του άλλου χεριού και τεντώνουμε.
Ο σπάγκος έχει γίνει έτσι.
Αυτή είναι η αρχική θέση του παιχνιδιού. Ο συμπαίκτης μας τώρα μάς πλησιάζει… και ξαφνικά συμβαίνει κάτι μαγικό: Διαπιστώνουμε ότι τις κινήσεις του παιχνιδιού τις θυμόμαστε! Διαπιστώνουμε ότι ήταν καταχωνιασμένες μέσα στα άδυτα του μυαλού μας! Παρ’ όλα αυτά το ενσωματωμένο βίντεο στην αρχή της σελίδας βοηθάει ακόμα περισσότερο.
Ας ξεκινήσει το παιχνίδι λοιπόν… Ας παίξουμε!
Βουτς αναφέρει:
Πωπω! Να σαι καλά! Το ψάχνω καιρό αυτό το παιχνίδι που μου έκανε η θεία μου μικρός! Εγώ είμαι από αυτούς που δεν θυμούνται καλά τη συνέχεια- το πώς παίρνεις από τον άλλο και κάνεις άλλο σχέδιο.
Η θεία ήταν από Φωκίδα. Ο παππούς σου από είναι;
Ευχαριστώ πολύ!
Aspa αναφέρει:
Χαίρομαι που σου άρεσε και που σου ξύπνησε αναμνήσεις! Εννοείς ότι υπήρχε κι άλλη συνέχεια, πέρα από αυτήν που δείχνει το ενσωματωμένο βίντεο πιο πάνω;
Ο παππούς από Μεσσηνία.
Ζωγράφος Νικ αναφέρει:
Καλημέρα Χρόνια πολλά. Καλες γιορτές.
Ποιανού θεία είναι απο Φωκίδα;