Να μπορούσες, λέει, να έβαζες όλα τα υλικά ενός αγαπημένου σου πιάτου σε μία κατσαρόλα, να άνοιγες το μάτι και (άμπρα κατάμπρα) σε 10 λεπτά να έβγαινε έτοιμο και λαχταριστό!
Και ποιος είπε ότι δεν μπορείς;
Είδα αυτή τη συνταγή στο Pinterest μέσω του Martha Stewart Living και αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Την έδειξα και στα κορίτσια και ενθουσιάστηκαν τόσο για την ιδιαιτερότητα του πιάτου που δεν κρατιόντουσαν να το φτιάξουμε. Δεν είχαμε τοματάκια και πήγαμε να αγοράσουμε εκείνη τη στιγμή, τόσο πια δεν μπορούσαν να περιμένουν…
Ακολουθούν οι απλές οδηγίες, με τις δικές μου μικρο-αλλαγές.
Υλικά
- 350 γραμμάρια λιγκουίνι
- 350 γραμμάρια τοματάκια (cherry ή βελανίδια) κομμένα στα δύο
- 1 μικρό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά (μπούκοβο)
- Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά στην ίδια κατσαρόλα.
Ανοίγετε το μάτι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει.
Ανακατεύετε συχνά ώστε να μη σας κολλήσει.
Όταν το νερό εξατμιστεί τελείως (σε 10 περίπου λεπτά) το πιάτο είναι έτοιμο!
Σερβίρετε και συνοδεύετε αν θέλετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Κάποιες επιπλέον σημειώσεις
- Έβαλα 3 σκελίδες σκόρδο αντί για 4 που έλεγε η αρχική συνταγή, γιατί φοβήθηκα μη βγει πολύ έντονη η γεύση. Με 3, βγήκε πολύ καλό για τα δικά μας γούστα.
- Την πρώτη φορά που έφτιαξα την συνταγή δεν είχα βρει φρέσκο βασιλικό, τη δεύτερη είχα. Στις κόρες άρεσε καλύτερα χωρίς τον βασιλικό, αλλά εγώ απόλαυσα πολύ το όμορφο άρωμα και τη γεύση του.
Καλή σας όρεξη!
Α, μου αρέσει αυτή η ιδέα! Θα το δοκιμάσω! Ευχαριστούμε Άσπα μου! Την ΚΑΛΗΕΜΡΑ μου!
Χαρά μου Μαρία! Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε με τη συνταγή. Καλή επιτυχία! 🙂
Πάρα πολύ καλή ιδέα, λες να γίνεται και με κανονικά μακαρόνια; Θα δοκιμάσω και θα σου πω!
Γίνεται, το έχω δοκιμάσει! Καλή επιτυχία!
Όπως θα λέγαμε και στο χωριό μου, μακαρόνια με σάλτσα “μπλούμ”, σωστά? Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα! Ευχαριστούμε Άσπα για την εύκολη συνταγή! καλό βράδυ
Σωστά. Καλή επιτυχία λοιπόν!
Είσαι θεά. Την Τρίτη έχουμε ζυμαρικά, θα μαγειρέψουμε λοιπόν τα δικά σου!!!!!
Να τα μαγειρέψετε και να τα απολαύσετε! Καλή επιτυχία!
Τρελαίνομαι για λύσεις που απλουστεύουν την μαγειρική και πιστεύω ότι παλιά οι άνθρωποι απλά δυσκόλευαν την ζωή τους… αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω το 3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ????…. αντί για 4???? εντυπωσιάστηκα!!!! Ε λοιπόν θα το δοκιμάσω και θα βάλω και τις 3 σκελίδες, θα σου πω σύντομα…
χαχα… ΟΚ!
Αν και νομίζω ότι θα είναι εξίσου νόστιμο με όποια ποσότητα σκόρδου κι αν φτιαχτεί.
Καλή επιτυχία Ειρήνη!
Ψοφάω για εύκολες, γρήγορες και τσαχπίνικες συνταγές!!
Και όταν περιλαμβάνουν μακαρόνια, γίνονται λατρεία!!
Θα δοκιμαστεί άμεσα εφόσον εγκρίθηκε απο τις 2Ε:)
Τα αυστηρά στάνταρτς των 2Ε είναι πάντα εγγύηση.
χαχα… Φιλιά Δήμητρα!
Με βλέπω να τρέχω αύριο για τα υλικά!! Πολύ μου άρεσε η ιδέα!!! 🙂
Καλή επιτυχία, που είναι δεδομένη! Καλή όρεξη!
τέλειο! Η φώτο σου πιο λιμπιστική κι από της Μάρθας!
Ωωωω… Τι διαβάζω σήμερα… Ευχαριστώ Κατερίνα!
Ακούς Μάρθα; Ακούς; Φάε τη σκόνη μου!
αυτή τη συνταγή την έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό… Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!!! Αυτό το pinterest μας έχει κάψει και μας έχει σώσει!!
Όπως ακριβώς το λες για το Pinterest, Ελπίδα! 😉
Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια …
Ευχαριστώ!
Και τι ωραία φωτογραφία της κατσαρόλας που έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Αχ αυτά κάνεις και μας τρελαίνεις Άσπα! Επί τη ευκαιρία ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
Μα ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει.
Καλό καλοκαίρι Μάγδα!
Λοιπόν Άσπα, μια φορά το έκανα κάποτε κι εγώ αυτό από ανάγκη :))))) Ήμουν στην εξοχή, είχαμε μια κατσαρόλα μόνο στη διάθεσή μας και τρελή πείνα. Τα υλικά που είχα, τα έβαλα μαζί με τα μακαρόνια. Μια χαρά βγήκε. Μπορεί να μην δίνεται ο χρόνος που η σάλτσα ιδανικά θέλει να ψηθεί για να δέσει τέλεια κλπ κλπ, αλλά δεν είμαστε σε εστιατόριο! Την φάγαμε χα λα ρά! 😉 Τα φιλιά μου
Καλημέρα Σοφία! Μα ναι είναι καταπληκτικό γρήγορο φαγητό.
Θα δοκιμάσω και παραλλαγές με άλλα υλικά!
Ωραία ιδέα για ένα φαγάκι μόλις γυρνάς από τη θάλασσα, που πεινάς και θες να φας αμέσως και δεν έχεις δύναμη και για πολλά. Σε μια παρόμοια λογική είχε παρουσιάσει η Βέφα το “παστίτσιο της τεμπέλας” που τα πετάς όλα μαζί σε ένα ταψί και βγαίνει ωραίο αποτέλεσμα, αλλά εκείνο θέλει την ωρίτσα του.
Τι ωραία εικόνα που περιέγραψες…
Θα το ψάξω το παστίτσιο της τεμπέλας!
Thanks! 🙂
Φανταστικό για κάποιον που δεν έχει χρόνο. φαίνονται νοστιμότατα !!
Δοκίμασέ τα και περιμένω εντυπώσεις!