Στο πρόσφατο post 50 λόγοι για να αγαπήσεις το φθινόπωρο ανέφερα τα μήλα και τα μήλα σωτέ ως δύο από τους πενήντα λόγους που αγαπώ το φθινόπωρο.
Παρ’ όλο που τα φρέσκα, ευωδιαστά, κριτσανιστά μήλα του φθινοπώρου τα περιμένω πάντα πώς και πώς (και είναι πιο υγιεινά ωμά), τα μήλα σωτέ είναι ένας διαφορετικός, πιο… γλυκός τρόπος για να τρώμε μήλα στο σπίτι.
Το σπίτι μοσχομυρίζει μήλο, κανέλα και καραμέλα – η μυρωδιά σου σπάει πραγματικά τη μύτη – και αποτελεί ταυτόχρονα ένα light γλυκό. Μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή να τα βάλετε πάνω από κέικ, βάφλες, pancakes ή παγωτό. Ακολουθούν οι απλές οδηγίες.
Υλικά
🍎 4 μήλα
🍎 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο
🍎 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
🍎 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
🍎 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Οδηγίες
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε τα μήλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, για 7-8 περίπου λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό βρύσης και το προσθέτουμε στο τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι το σιρόπι να δέσει.
Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε ακόμα περισσότερη κανέλα από πάνω.
Απολαμβάνουμε το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό! Καλή επιτυχία!
[Τη συνταγή την έχω προσαρμόσει από την αντίστοιχη του all recipes]
ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ
Γίνετε συνδρομητές στο newsletter μου κι αποκτήστε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη υλικού μου, που περιέχει λίστες οργάνωσης, βοηθήματα και εργαλεία για εκτύπωση!
Το email σας προστατεύεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου
Οταν λεμε φλυτζανι εννοουμε του τσαγιου να φανταστω?
Ναι ακριβώς!
Θα το κάνω σήμερα κιόλας. Όλα τα υλικά τα έχω, πανευκολάκι φαίνεται, οπότε το απόγευμα έχει σωτέ μηλαράκια. Καλημέρα Άσπα!
Καλή επιτυχία Ασπασία. Περιμένω εντυπώσεις!
Μμμμμμ γιάμι γιάμι! Αγαπώ τα μήλα σε κάθε τους εκδοχή! Ευχαριστούμε για τη συνταγή Άσπα μου! φιλάκια
Καλημέρα Μαρία. Χαρά μου! Ελπίζω να τη δοκιμάσετε σύντομα!
Φαίνεται πεντανόστιμο
Φιλάκια …
Να το δοκιμάσετε! 🙂