• Αρχική
  • Ξεκινήστε από εδώ
  • Ποια είμαι
  • Τύπος
  • Επικοινωνία
  • Newsletter
  • Λένε…
  • SHOP

Aspa Online

Blogger. Μαμά. "Η ζωή με τα παιδιά είναι πιο διασκεδαστική όταν τη μοιράζεσαι!"

  • ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
  • FAMILY FUN
  • ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΣΠΙΤΙ
    • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΕΜΠΝΕΥΣΗ
  • Η ΖΩΗ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

You can find the recipe in English here

Αν σας αρέσει η πίτσα, θα λατρέψετε αυτή της την εκδοχή. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση κάνει το στόμα να ανοίγει διάπλατα… για να υποδεχτεί στη συνέχεια τις λαχταριστές μπουκιές που λιώνουν στο στόμα.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Είδα μια παρόμοια συνταγή σε μία από τις περιηγήσεις μου στο Pinterest και αποφάσισα να τη φτιάξω με το δικό μου τρόπο. Και δεν το μετάνιωσα!

Ο βαθμός δυσκολίας είναι μηδενικός. Απλά συγκεντρώνεις τα υλικά, τα ανακατεύεις, τα τοποθετείς σε μία φόρμα και τα ψήνεις.

Ή μάλλον διορθώνω. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μέγιστος. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρεις να μη λιποθυμήσεις από τη μυρωδιά καθώς ψήνεται; Και να τα καταφέρεις να σταματήσεις στο ένα ή δύο ή τρία μόνο κομμάτια;

Ακολουθούν τα υλικά και οι απλές οδηγίες:

 

Υλικά

  • Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 2 μικρά κουτιά. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 600 περίπου γραμμάρια
    [Tο post δεν είναι διαφημιστικό – δεν τους ξέρω, δε με ξέρουν – αλλά χρησιμοποίησα την έτοιμη ζύμη πίτσας Pillsbury. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο αντίστοιχο προϊόν στα super-market, αλλά καθώς είναι ένα βασικό υλικό της συνταγής, το γράφω για να ξέρετε τι να ψάξετε.]
  • 2 φλιτζάνια Mozzarella τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα για πίτσα (μπορεί να αντικατασταθεί και με κέτσαπ ή να παραληφθεί εντελώς)
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες και στη συνέχεια σε τετράγωνα, όπως στις φωτογραφίες.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά

Κόβετε το ζαμπόν και τρίβετε τα τυριά (αν δεν είναι ήδη τριμμένα).

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μπωλ.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα, υλικά
Ρίχνετε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα του κέικ, την οποία έχετε λαδώσει για να μην σας κολλήσει.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα
Ψήνετε για 25-30 περίπου λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα
Αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Κόβετε σε κομμάτια.

Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα

Δοκιμάστε το και κρύο την επόμενη μέρα και θα με θυμηθείτε. (Όταν ήσασταν παιδιά, τρώγατε καμιά φορά πίτσα από το ψυγείο για πρωινό; Κάπως έτσι…)

Καλή σας απόλαυση!

 

➨ You can find the recipe in English here

ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ

Γίνετε συνδρομητές στο newsletter μου κι αποκτήστε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη υλικού μου, που περιέχει λίστες οργάνωσης, βοηθήματα και εργαλεία για εκτύπωση!

Το email σας προστατεύεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου

Success! Now check your email to confirm your subscription.

There was an error submitting your subscription. Please try again.

Powered by ConvertKit
  • Share
  • Tweet
  • Pin
  • 14.6Kshares

Ανηκει στην κατηγορια:Featured, Συνταγές, Ιδέες και Λύσεις επισημασμένο με:συνταγή, εύκολο

Σχόλια

  1. ioli αναφέρει:

    08/06/2015 at 12:26

    Φαίνεται υπέροχη και σίγουρα είναι. Έχω “ζύμη για πίτσα” του Κανάκη. Άραγε γίνεται το ίδιο;;Έχει δοκιμάσει κανείς;;

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      10/06/2015 at 17:46

      Πολλοί από τους αναγνώστες έχουν δοκιμάσει τη συνταγή με ζύμη που έφτιαξαν οι ίδιοι και έγραψαν ότι βγήκε φανταστική. Δοκίμασέ την με οποιαδήποτε ζύμη και θα χαρούμε να μας γράψεις εντυπώσεις.
      Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
      • ioli αναφέρει:

        11/06/2015 at 08:32

        Ευχαριστώ. Θα το κάνω. Ανυπομονώ να δοκιμάσω την υπέροχη δημιουργία σου!

        Απάντηση
  2. Salata αναφέρει:

    30/08/2014 at 15:06

    Την έφτιαξα χθες με μία δόση -δεν ξέρω πόσα γραμμάρια ήταν [2.5 ποτήρια νερού αλεύρι μπλε, 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα, 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο, 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη, 1 κουτ.γλυκού αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά], δική μου σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά κατά προσέγγιση και βγήκε τέλεια! Αν είναι για πολλά άτομα ή τρώτε πολύ, θα πρότεινα διπλή δόση ζύμης, πάντως..

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      01/09/2014 at 22:55

      Ευχαριστούμε πολύ! Χαίρομαι που βγήκε καλή! 🙂

      Απάντηση
  3. Aspa αναφέρει:

    29/08/2014 at 18:41

    Καλή σκέψη! Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές για ζυμάρι για πίτσα στο internet. Οποιαδήποτε κι αν επιλέξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας ζύμη αντί για την έτοιμη. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο. Θα χρειαστείτε 600 περίπου γραμμάρια. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  4. ΕΛΣΑ αναφέρει:

    03/08/2014 at 23:07

    ΔΕΙΧΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ , ΘΑ ΦΥΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΨΗΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ .

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      03/08/2014 at 23:18

      Έλσα καλησπέρα. Εγώ χρησιμοποιώ τις περισσότερες φορές αέρα στο φούρνο (εκτός αν η συνταγή απαιτεί αντιστάσεις γιατί αλλιώς δε γίνεται).
      Και τη συγκεκριμένη στον αέρα την έφτιαξα. Οπότε… καλή επιτυχία!

      Απάντηση
      • ΕΛΣΑ αναφέρει:

        07/08/2014 at 18:12

        ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ . ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

        Απάντηση
  5. Aspa αναφέρει:

    18/07/2014 at 13:24

    Τι ωραία ιδέα! Είναι εξαιρετική επιλογή για πάρτι. Θα χαρώ να μου γράψεις εντυπώσεις!

    Απάντηση
  6. Callie Kigitzi αναφέρει:

    17/07/2014 at 14:41

    Ρε συ τι κόλαση είναι αυτή!!!! Μιλάμε την κάνω άμεσα!!!! Κάλη

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      18/07/2014 at 13:23

      Κάλη σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Καλοφάγωτη!

      Απάντηση
  7. Σοφία αναφέρει:

    16/07/2014 at 02:21

    η συγκεκριμένη μάρκα ζύμης έχει δύο ειδών ζύμης αν δεν κάνω λάθος λεπτή και αφρατη;;;; εσείς ποια χρησιμοποιήσετε;;;

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      16/07/2014 at 09:55

      Σοφία πολύ σωστά. Χρησιμοποίησα την αφράτη. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
  8. Αξια Αθανασακη αναφέρει:

    14/07/2014 at 17:30

    Πρωτότυπη. Φαίνεται αφράτη. ! Λέτε είναι και τραγανή. !
    Θα την δοκιμάσω. !

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      15/07/2014 at 12:52

      Καλή επιτυχία!
      Τραγανή είναι η κρούστα που πιάνει από πάνω. Η υπόλοιπη είναι αφράτη και… λιώνει στο στόμα!

      Απάντηση
  9. Anthi αναφέρει:

    14/07/2014 at 09:15

    Aspa sunxaritiria efiaksa tin pitsa kai eprosthesa kai liges elies kai egeine pentanostimi ,kai tragani

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      14/07/2014 at 15:33

      Την επόμενη φορά θα βάλω κι εγώ ελιές! Χαίρομαι που σου άρεσε Ανθή. Ευχαριστώ για το μήνυμα! 🙂

      Απάντηση
  10. Gianna Triantafillou αναφέρει:

    12/07/2014 at 12:16

    Τέλεια!!! Την έφτιαξα χτές βράδυ!!! δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι.. και η κρούστα τυριού απ’έξω φανταστική. Με ξαναέβαλες στο τρυπάκι να χρησιμοποιώ ζυμαρούλη..;) γιατι ενώ γευστικά είναι τέλειο σαν ζυμάρι όταν το κάνεις πίτσα και πας να πιάσεις κομμάτι πέφτουν τα υλικά απο πάνω και καταλήγεις να τρώς μόνο ζυμάρι.. 10′ για την ιδέα!!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      13/07/2014 at 21:25

      Γιάννα χαίρομαι πολύ! Η κρούστα τυριού είναι πράγματι φανταστική έτσι όπως βγαίνει ξεροψημένη και κριτσανιστή. Ήταν έκπληξη που την είδα κι εγώ την κρούστα, δεν το είχα φανταστεί ότι θα υπήρχε! Και είναι τελικά ένα από τα πιο πετυχημένα σημεία της συνταγής.
      Με το καλό να την ξαναφτιάξουμε την πίτσα!

      Απάντηση
  11. Manos Emmanuel Orphanos αναφέρει:

    11/07/2014 at 00:29

    Aspa how do i get this translated to English so my canadian friends will see it?

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      11/07/2014 at 12:07

      Hi Manos! They can see it through Google Translate (http://goo.gl/iDe9t9) but the automatic translation is kind of funny.
      Why don’t you give me a couple of days, and I will translate it myself and update the recipe with the english version. Thank you for your interest!

      Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      17/07/2014 at 12:35

      And here is the english version of it Manos: https://www.aspaonline.gr/2014/07/08/pizza-in-a-pan-ttat-melts-in-your-mouth/

      Enjoy!

      Απάντηση
  12. DebbieKC αναφέρει:

    10/07/2014 at 08:32

    Για πρώτη φορά βγήκε μια χαρά η πίτσα μπορώ να πω. Μου φαίνεται θα την υιοθετήσω τη συνταγή όποτε θέλουμε πίτσα, γιατί έχει και λιγότερη ατσαλιά. Έβγαλα και φώτο να σας βάλω.

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      10/07/2014 at 10:41

      Περιμένουμε με ανυπομονησία φωτογραφίες! Εδώ ή στο email ή στο facebook! 🙂

      Απάντηση
  13. DebbieKC αναφέρει:

    08/07/2014 at 08:55

    Φαίνεται πολύ νόστιμη. Έχω μία απορία όμως, το ζυμάρι εσωτερικά ψήνεται;

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      08/07/2014 at 10:15

      Ναι ψήθηκε πολύ καλά! Το κοίταξα κι εγώ πριν να ξεφορμάρω, σε περίπτωση που χρειαζόταν να το αφήσω κανένα 10λεπτο ακόμα. Αλλά είδα ότι είχε ψηθεί και το έβγαλα.

      Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
      • DebbieKC αναφέρει:

        09/07/2014 at 19:40

        Σ’ ευχαριστώ πολύ. Τώρα κιόλας πάει ο άντρας μου να πάρει τη ζύμη, γιατί όλα τ’ άλλα τα έχουμε. Θα σας πω εντυπώσεις αύριο.

        Απάντηση
  14. ManaManoulaMama αναφέρει:

    07/07/2014 at 23:14

    Μπήκε ήδη στο εβδομαδιαίο μενού μας! Λέω να κάνω διπλή δόση, τα αγόρια τρώνε απίστευτη ποσότητα πίτσας!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      08/07/2014 at 10:14

      Ε τότε σίγουρα διπλή! Καλή σας όρεξη!

      Απάντηση
  15. Sofia Tsirambidou αναφέρει:

    07/07/2014 at 16:07

    Τέλεια συνταγή !!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα !! Είμαστε λάτρεις της πίτσας !!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      07/07/2014 at 16:17

      Είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε Σοφία. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
      • Sofia Tsirambidou αναφέρει:

        07/07/2014 at 16:26

        Σ΄ευχαριστώ πολύ !!! Καλή συνέχεια !

        Απάντηση
  16. Elpida Touventzidou αναφέρει:

    07/07/2014 at 14:59

    Τ Ε Λ Ε Ι Α !!! Περιμενα πως και πως τη συνταγη από τοτε που ανεβασες τη φωτογραφια στο facebook.. !!! θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε!!! φιλια πολλα Ασπα μου

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      07/07/2014 at 15:52

      Καλή επιτυχία Ελπίδα!
      Φιλιά πολλά!

      Απάντηση
  17. kathy by anthomeli αναφέρει:

    07/07/2014 at 11:17

    Εννοείται πως ακόμα τρώω την πίτσα κρύα!!! Θεική η συνταγή!
    Kathy by anthomeli

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      07/07/2014 at 15:52

      Χάνει όποιος δεν τρώει κρύα πίτσα για πρωινό, χαχα..
      Δοκίμασε και τη συγκεκριμένη κρύα. Είναι πεντανόστιμη!

      Απάντηση
  18. Dimitra αναφέρει:

    07/07/2014 at 11:10

    Στο έχω ξαναπεί, τέτοιες εύκολες και τσαχπίνικες συνταγές, χρίζονται αγαπημένες Ασπα!!!! Και τη μακαρονάδα που μας έδειξες αλλά και την πίτσα αυτη, θα τις δοκιμάσω τωρα στις διακοπες οταν επιστρέφουμε απο παραλία και δεν έχω φαγητό έτοιμο:))))
    Ευχαριστούμε πολύ!!!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      07/07/2014 at 15:50

      Έτσι έτσι Δήμητρα… Καλή επιτυχία και στις δύο συνταγές. Περιμένω εντυπώσεις!

      Απάντηση
  19. Chrys αναφέρει:

    07/07/2014 at 11:09

    Εκτός του ότι είναι πανεύκολο, δείχνει εντυπωσιακό!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      07/07/2014 at 15:50

      Ναι κερδίζει πολύ και στην εμφάνιση. Καλή επιτυχία!

      Απάντηση
      • Maria αναφέρει:

        24/09/2014 at 08:31

        Ασπα εκανα χθες την πιτσα (η οποια ειναι πεντανοστιμη ) με δικη μου ζυμη αλλα μου κολλησε στη φορμα… any ideas?

        Απάντηση
        • Aspa αναφέρει:

          24/09/2014 at 11:41

          Καλημέρα Μαρία! Χαίρομαι που ήταν νόστιμη! Η φόρμα σου ήταν αντικολλητική; Την είχες λαδώσει;
          Όσες φορές την έχω κάνει, έχει ξεφορμαριστεί πανεύκολα. Μήπως φταίει κάτι από τα παραπάνω;

          Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Aspa Online

Γεια είμαι η Άσπα! Πιστεύω ότι η ζωή είναι πιο διασκεδαστική όταν τη μοιράζεσαι κι έτσι σε αυτό το blog μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις περιπέτειές μου με τις κόρες μου τα τελευταία 12 χρόνια. Καλωσήρθατε!
[Περισσότερα…]

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Τι ψάχνετε;

Κυκλοφόρησε! 22+ κυνήγια θησαυρού για παιδιά!

Βρες το, κυνήγια θησαυρού για παιδιά

Η ομιλία μου στο TEDxKids

Εκτυπώσιμα για παιδιά

20+ SUPERcalifragilisticexpialidocious εκτυπώσιμα για παιδιά

Πρόσφατα Posts

  • Βρήκα 20 λόγους για τους οποίους το 2020 ήταν μια καλή χρονιά για μένα
  • Ημερολόγιο 2021 για εκτύπωση (δωρεάν)
  • 2020: Ήμουν κι εγώ εκεί! [για εκτύπωση]
  • Top 10 χριστουγεννιάτικες ταινίες για παιδιά
  • 20 ιδέες για δώρα για παιδιά που δεν είναι παιχνίδια

Λένε για το blog

Xαρούμενη διάθεση

Γεμίζει η μέρα μας με χαρούμενη διάθεση. Ανυπομονώ κάθε φορά που βλέπω νέο email από Aspa!

Ζωή
Διαβάστε τι άλλο λένε >>

Copyright © 2021 · Aspa Online · Όροι Χρήσης · Πολιτική Απορρήτου · Όλα τα κείμενα και οι εικόνες είναι πνευματική ιδιοκτησία του Aspa Online. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίησή τους χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού τους. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  • 14.6Kshares
Για να σας εξασφαλίσουμε κορυφαία εμπειρία περιήγησης, χρησιμοποιούμε cookies. Εάν συνεχίσετε να περιηγείστε, αποδέχεστε τα cookies.ΟΚ ευχαριστώ!