Δεν είχα ιδέα ότι μου άρεσε τόσο το σκορδόψωμο, μέχρι που έφτιαξα και δοκίμασα τη συγκεκριμένη συνταγή. Νόστιμες μπουκιές που κόβονται με το χέρι και λιώνουν στο στόμα, συνοδεύουν τέλεια το αγαπημένο σας πιάτο. Μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν τα κρουτόν σε σαλάτα ή σούπα. Φυσικά τρώγονται και σκέτα, με… μανία!
Υλικά
- Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 1 μεγάλο κουτί. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 450 περίπου γραμμάρια
- 1/3 φλιτζάνι βούτυρο ή βούτυρο light
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Μοτσαρέλα τριμμένη (ή άλλο τυρί της προτίμησής σας)
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη.
Συνήθως εγώ λιώνω το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία. Το σκεύος με καπάκι βοηθάει πολύ, αλλιώς καλύψτε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη για να αποφύγετε το πιτσίλισμα.
Προσοχή, το άρωμα του σκόρδου μαζί με το λιωμένο βούτυρο είναι μεθυστικό!
Ρίχνετε το μίγμα του βούτυρου σε αντικολλητικό ταψί.
Κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλύπτετε τον πάτο του ταψιού ομοιόμορφα με τα κομμάτια ζύμης.
Ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και ρίχνετε αμέσως από πάνω την μοτσαρέλα ώστε να λιώσει από τη θερμότητα της ζύμης.
Σιγουρευτείτε ότι ο καλός σας ή η καλή σας θα καταναλώσει ακριβώς την ίδια ποσότητα σκορδόψωμου με εσάς για ευνόητους λόγους.
Απολαύστε υπεύθυνα!
Η συνταγή αποτελεί τη δική μου εκδοχή παρόμοιας που είδα στο The Taylor House.
ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΛΙΚΟΥ
Γίνετε συνδρομητές στο newsletter μου κι αποκτήστε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη υλικού μου, που περιέχει λίστες οργάνωσης, βοηθήματα και εργαλεία για εκτύπωση!
Το email σας προστατεύεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου
Ενθουσιάστηκαν όλοι στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας!
Κατοχυρώνεται-και αυτή η συνταγή!
Χαίρομαι πολύ! Με το καλό να την ξαναφτιάξετε! 🙂
Ψήνεται τώρα!
Αααα… χαίρομαι πολύ. Καλοφάγωτο!
Ήδη τσιμπολογαμε! Δεν θα μείνει για το βράδυ! Ειδικά ο μικρός μου, 2 ετών! Το έφτιαξα όμως με σκελίδες σκόρδου σε φέτες, δεν είχα σκόνη
Ίσως ακόμα καλύτερα! Θα το δοκιμάσω κι εγώ άλλη φορά!
Είχα δοκιμάσει κάτι παρόμοιο προ εικοσαετίας στο Λος Άντζελες από Ελληνίδα φυσικα (!) και από τότε είμαι λάτρης του (ε, ενταξεί όταν είμαι σπίτι)
Μια φορά αν δοκιμάσει κανείς, κόλλησε!
πρώτον θελω ενα αρθρο με μαθηματα φωτογραφιας και δεύτερον θελε αυτοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!Τελειο!!!!!!!!!!!!
Με σκλαβώνεις για το “μαθήματα φωτογραφίας”. “Trial and error”, δεκάδες κλικς και σιγά-σιγά μαθαίνω!
Σκορδόψωμο κερνάω όποτε θέλεις! 🙂
Αμάααααν, θα το κάνω μέσα στο ΣΚ σίγουρα σίγουρα!!!
Καλή επιτυχία!
Πωωωωωωωωωωωω
Πωωωωωωωωωωωω
Πωωωωωωωωωωωω όχι βρε Άσπα τι μου κάνεις τώρα!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!!!
Μαργαριτα
Έτσι, για να νοστιμίζει η ζωή μας! 😉