• Αρχική
  • Ξεκίνησε από εδώ
  • Ποια είμαι
  • Τύπος
  • Επικοινωνία
  • Newsletter
  • Λένε…
  • Club Μελών Love, mom

Aspa Online

Blog για μαμάδες: Ιδέες, Δραστηριότητες & Καθημερινές Συμβουλές

  • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ
  • ΣΧΟΛΕΙΟ
  • ΣΠΙΤΙ
    • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
    • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    • ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ
  • ΕΜΠΝΕΥΣΗ
  • Η ΖΩΗ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ
    • ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ
  • E-SHOP

Μακεδονικός Χαλβάς και Μακεδονική Φιλοξενία

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την χαρά να να συμμετάσχω σε ένα φανταστικό διήμερο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε η εταιρεία Αφοί Χαΐτογλου που παράγει τον Μακεδονικό Χαλβά, το Μακεδονικό ταχίνι, το Παρθένο σησαμέλαιο και πολλά ακόμα προϊόντα.

Λευκός πύργος

Σκοπός ήταν να δούμε από κοντά τις εγκαταστάσεις παραγωγής, να ενημερωθούμε για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων, να μυηθούμε σε νέες γεύσεις, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους της εταιρείας και φυσικά να περάσουμε καλά!

Χάρηκα πολύ που έλαβα την πρόσκληση και όσο δύσκολο κι αν ήταν να συντονίσω τις υποχρεώσεις για να μπορέσω να πάω, τα κατάφερα! Τι να πρωτογράψω για όλα αυτά που ζήσαμε; Ζήσαμε τόσα (και… φάγαμε τόσο) που νιώθω σαν να έλειπα (και να έτρωγα) για καμιά εβδομάδα!

 

Η αποστολή   

7.30 το πρωί της Πέμπτης είχαμε ραντεβού στο αεροδρόμιο όπου γνώρισα και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Κάποιους τους γνώριζα ήδη προσωπικά, κάποιους μόνο διαδικτυακά. Οι περισσότεροι, food bloggers ή με σημαντική παρουσία και δραστηριότητα στο χώρο του φαγητού. Ταιριάξαμε από την αρχή, κι ένιωσα σαν να πήγαινα σε πενθήμερη εκδρομή ή – για να θυμηθώ και το αθλητικό μου background – σαν να πηγαίναμε αθλητική αποστολή!

 

Η ξενάγηση 

Από το αεροδρόμιο Μακεδονία, μας πήρε πούλμαν που μας μετέφερε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Εκεί γνωρίσαμε τον Λευτέρη Χαΐτογλου, τον σεφ Νίκο Κατσάνη, την Στέλλα Τσάρα αλλά και άλλους ανθρώπους της εταιρείας οι οποίοι όχι απλά μας καλωσόρισαν, αλλά ήταν εξαιρετικοί οικοδεσπότες καθώς ήταν δίπλα μας όλη μέρα.

Λιχουδιές με Μακεδονικό χαλβά και σησαμέλαιο

Λιχουδιές με Μακεδονικό χαλβά και σησαμέλαιο

Απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας και δοκιμάζοντας λιχουδιές φτιαγμένες με Μακεδονικό χαλβά, μάθαμε για την ιστορία των αδελφών Χαΐτογλου που ήρθαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και άνοιξαν τη μικρή τους οικογενειακή επιχείρηση το 1924, για το σουσάμι και την υψηλή διατροφική του αξία, αλλά και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας. Δεν είχα ιδέα ότι εξάγουν προϊόντα σε πάνω 52 χώρες σε όλο τον κόσμο και καθώς μονίμως γκρινιάζω ότι στην Ελλάδα “όλα τα εισάγουμε και δεν εξάγουμε τίποτα”, χάρηκα πολύ που έμαθα ότι το 50% της παραγωγής της εταιρείας εξάγεται.

makedonikos-halvas-ergostasio

Εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια ξεκίνησε η ξενάγηση. Φορέσαμε άσπρες ποδιές και σκουφάκια (μην επιμένετε, ΔΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ με σκουφάκια!) και μπήκαμε στους χώρους επεξεργασίας σησαμιού και παραγωγής χαλβά.

Παπούτσια καλυμμένα για να μπούμε στο χώρο επεξεργασίας

Παπούτσια καλυμμένα για να μπούμε στο χώρο επεξεργασίας

Το γλυκό άρωμα καραμέλας που υπήρχε στη ατμόσφαιρα ήταν μεθυστικό. Τα μηχανήματα  υπερσύγχρονα, αλλά δεν γίνεται πουθενά χρήση χημικών.

 

Η κορυφαία στιγμή της ξενάγησης

Η κορυφαία στιγμή ήταν χωρίς καμία αμφιβολία όταν δοκιμάσαμε το ζεστό χαλβά. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψω την εμπειρία. Κατ’ αρχήν κάτι σημαντικό: Ενώ παντού στο εργοστάσιο χρησιμοποιούνται υπερσύγχρονα μηχανήματα και κυριαρχεί η αυτοματοποίηση, υπάρχουν τμήματα της παραγωγής που γίνονται με παραδοσιακές μεθόδους. Για παράδειγμα, το ζύμωμα του χαλβά γίνεται στο χέρι. Έχουν εκτιμήσει ότι το ζύμωμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί ικανοποιητικά με μηχανικές μεθόδους. Οπότε όλοι αυτοί οι τόνοι Μακεδονικού Χαλβά, που παράγονται καθημερινά στο εργοστάσιο, που τους βρίσκουμε στα ράφια του super-market και που εξάγονται σε όλο τον κόσμο ζυμώνονται στο χέρι! Το ζύμωμα είναι μία τέχνη που διδάσκεται από πατέρα σε γιο. Παρακολούθησα από κοντά τη διαδικασία και είναι μία πραγματικά δύσκολη και κοπιαστική. Ο άνθρωπος με τον οποίο συνομιλήσαμε (και μάλιστα είχε τα γενέθλιά του εκείνη την ημέρα) είχε μάθει την τέχνη από τον πατέρα του ο οποίος δούλευε στο εργοστάσιο πριν από αυτόν. Τα χέρια του ήταν κατακκόκινα από την υψηλή θερμοκρασία του ζεστού μίγματος, αλλά έκανε τη δουλειά του με προσήλωση και περηφάνια.

Ενώ παρακολουθούσαμε από κοντά τη διαδικασία ζυμώματος, που γίνεται μέσα σε στρογγυλές λεκάνες μεγάλων διαστάσεων, μας πλησίασε μια κοπέλα και χαμογελώντας μας ρώτησε: “Να σας φέρω ζεστό χαλβά να δοκιμάσετε;” Έτσι κι έγινε. Το ζεστό μίγμα του έτοιμου χαλβά, ήταν μαλακό σαν ζυμάρι και μύριζε υπέροχα. Τα χέρια μας ήταν καθαρά γιατί τα είχαμε μόλις πλύνει για να μπούμε στο χώρο και έτσι αρχίσαμε να κόβουμε μικρές μπουκίτσες με το χέρι και να τις βάζουμε κατευθείαν το στόμα μας. Τι εμπειρία…  Ήταν σαν να έγινα και πάλι παιδί και να έτρωγα – ξέρω ‘γω – μαλλί της γριάς. Ή ζεστό κέικ που μόλις βγήκε από το φούρνο της μαμάς μου. Ή σαν να γύρναγα σπίτι από το σχολείο και να έβαζα στο στόμα μου ένα κεφτεδάκι που μόλις βγήκε από το τηγάνι. Ήταν σχεδόν σαν να ακουγόταν μουσική! Κανένας χαλβάς δε θα είναι πια ίδιος μετά από τη συγκεκριμένη εμπειρία – ποτέ μα ποτέ ξανά.

Απερίγραπτη εμπειρία να δοκιμάζεις ζεστό χαλβά που μόλις βγήκε! Ήταν ένα από τα καλύτερα σημεία της ξενάγησης #makedonikoshalvas

— Aspa (@aspaonline) January 31, 2013

Αργότερα που το ξανασκεφτόμουν, συνειδητοποίησα ότι εκτός από τη μαγική γεύση, με συγκίνησε και ο συνδυασμός τεχνολογίας και παράδοσης. Από τη μία οι υπερσύγχρονες μονάδες και από την άλλη το ζύμωμα στο χέρι. Αυτό άλλωστε χρειάζεται να κάνουμε στη ζωή γενικότερα.  Να βλέπουμε μπροστά, να προοδεύουμε, να αξιοποιούμε την τεχνολογία, αλλά να διατηρούμε παράλληλα δεσμούς με την ιστορία και τις παραδόσεις μας.

 

Οι γεύσεις που μας ταξίδεψαν

Το βράδυ μας περίμενε δείπνο στο εστιατόριο Clochard με συνταγές και πιάτα με χαλβά, ταχίνι και σησαμέλαιο που είχε ετοιμάσει ο Νίκος Κατσάνης. Μία πρώτη γεύση της εμπειρίας που θα ζούσαμε το βράδυ είχαμε πάρει από το μεσημέρι όταν δοκιμάσαμε τα εκλεκτά πιάτα που είχε ετοιμάσει για εμάς στο μεσημεριανό μπουφέ στο χώρο του εργοστασίου. Μου άρεσε που βρισκόταν συνεχώς δίπλα μας, μας εξηγούσε τι τρώμε και μοιραζόταν τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Απόλαυσα όλα μα όλα τα πιάτα, από την πρώτη μπουκιά ως την τελευταία.  Κάθε πιάτο και μια νέα γεύση, κάθε πιάτο μία μικρή αποκάλυψη.

Χοιρινό με σάλτσα πετιμέζι και πουρέ κόκκινης κολοκύθας και πατάτες baby

Χοιρινό με σάλτσα πετιμέζι και πουρέ κόκκινης κολοκύθας και πατάτες baby

  • Πίτα Μπλίνια με καβουρμά: Δεν ήξερα τι έτρωγα γιατί δεν είχα διαβάσει από πριν το μενού και δεν νομίζω ότι έχω ξαναδοκιμάσει καβουρμά. Ένα πιάτο ονειρεμένο.
  • Ρεβιθοκεφτέδες με σαλάτα κόλιανδρου και dip ταχινού: Έλιωναν στο στόμα. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη αγάπη στα ρεβίθια. Τώρα έχω.
  • Σολωμός με τηγανητό μάραθο: Δεν τρώω ψαρικά και δοκίμασα διστακτικά. Δεν άφησα τίποτα. (Οι δικοί μου που διαβάζουν το blog, όπου να ‘ναι λιποθυμούν. Όταν θα συνέλθουν θα με πάρουν τηλέφωνο για να μπορέσουν να καταλάβουν πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή μου).
  • Σαλάτα πλατύφυλλων λαχανικών: Πεντανόστιμη.
  • Χοιρινό με σάλτσα πετιμέζι και πουρέ κόκκινης κολοκύθας: Κορυφαία γεύση. Απογείωση.

Και μετά ήταν ώρα για τα ΤΡΙΑ επιδόρπια. ΤΡΙΑ!

  • Σουβλάκι με χαλβά και μήλο
  • Σησαμόπιτα με παγωτό ταχίνι
  • Κορμός χαλβά
Σησαμόπιτα με παγωτό ταχίνι

Σησαμόπιτα με παγωτό ταχίνι

Και μάλιστα προέκυψε και ένα τέταρτο επιδόρπιο, bonus: H Αθηνά είχε τα γενέθλιά της και κόψαμε και τούρτα!

Αφού τα καταφέραμε και φτάσαμε στο ξενοδοχείο μετά από όλο αυτό το φαγητό ήταν θαύμα. Ήταν μία φανταστική βραδιά, με υπέροχη παρέα και νομίζω θα την θυμόμαστε σίγουρα για πολύ καιρό!

 

Η επιστροφή

Την επόμενη μέρα το πρωινό ήταν ελεύθερο και βρήκα την ευκαιρία να συναντήσω τις φίλες bloggers της Θεσσαλονίκης ενώ αμέσως μετά πήγαμε με το πούλμαν στο αεροδρόμιο για αναχώρηση. Περιττό να πω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το Facebook, το Instagram και το Twitter είχαν πάρει φωτιά. Αναμεταδίδαμε εντυπώσεις και φωτογραφίες, αλλά δεν παραλείπαμε να παίζουμε κι όλας μεταξύ μας:

Η @aspaonline δημιούργησε πανικό στον έλεγχο του αεροδρομίου! Τόνους ταχίνι(όλωντωνγεύσεων) βρέθηκε στις τσάντες της! #makedonikoshalvas — Τάδε Έφη.. (@beautydiariesgr) February 1, 2013

Φτάνοντας στο Ελευθέριος Βενιζέλος δε λέγαμε να το πάρουμε απόφαση και να αποχαιρετιστούμε. Καθόμασταν όρθιοι με τις βαλίτσες μας και δεν ξεκολλάγαμε – μιλούσαμε, μιλούσαμε, μιλούσαμε. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι!

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, την άψογη διοργάνωση και την φιλοξενία. Τις γεύσεις του Μακεδονικού Χαλβά ευτυχώς μπορούμε να τις απολαμβάνουμε συνέχεια, αλλά ανυπομονούμε να απολαύσουμε και πάλι την Μακεδονική φιλοξενία. Ευχαριστούμε για όλα!

 

  • Share
  • Tweet
  • Pin
  • 150shares

Σχετικά posts:

Τραπέζι Καθαράς Δευτέρας με φρέσκια ματιά Η γκουρμέ νότα της Καθαράς Δευτέρας: Τρουφάκια με Μακεδονικό Χαλβά Ελένη Ψυχούλη, Ιωάννα Σταμούλου και τώρα… η σειρά σας! #makedonikotahini

Ανηκει στην κατηγορια:Blogging & social media επισημασμένο με:event, μακεδονικό ταχίνι, μακεδονικός χαλβάς

Σχόλια

  1. Evangelia Kollia αναφέρει:

    02/03/2013 at 22:53

    Υπέροχο ταξίδι γεμάτο γεύσεις και αρώματα!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      03/03/2013 at 12:18

      Έτσι ακριβώς Ευαγγελία! Χαίρομαι που το μοιράστηκα μαζί σας!

      Απάντηση
  2. ΑΘΗΝΑ ΛΑΒΔΑ αναφέρει:

    08/02/2013 at 10:42

    ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ!!!ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      08/02/2013 at 22:25

      Αθηνά περάσαμε όντως αξέχαστα. Μακάρι να είχα τραβήξει περισσότερες φωτογραφίες για να μοιραστώ μαζί σας. Την επόμενη φορά!

      Απάντηση
  3. MamaGreece αναφέρει:

    08/02/2013 at 07:18

    Ένα έχω να σου πω.. πήγες στα καλύτερα! Μπράβο και πάλι, χαλβάς ασύγκριτος και ναι, μπορώ να σου επιβεβαιώσω (λόγω επαγγέλματος) οτι έχει παρα πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό! Μακάρι να βρεις κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες και να μας ξανάρθεις, με τα κοριτσάκια σου αυτήν τη φορά, η Θεσσαλονίκη είναι εκπληκτική πόλη για παιδιά! Την πρωινή καλημέρα μου , Βικτώρια

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      08/02/2013 at 22:24

      Βικτώρια τα κορίτσια ανυπομονούν να τη γνωρίσουν την πόλη μετά από τις φωτογραφίες που είδαν και όλα όσα τους διηγήθηκα.
      Ελπίζω να τα καταφέρω σύντομα και πάλι!

      Απάντηση
  4. maria αναφέρει:

    07/02/2013 at 14:42

    χαίρομαι που βρήκατε τη περίφημη φιλοξενία μας! γι αυτό ο μακεδονικός χαλβάς είναι ο αγαπημένος μου όσον αφορά το χαλβά του μπακάλη, δεν έχω βρει αντάξιό του, χωρίς υπερβολή!!
    πολύ όμορφο το ταξίδι, να μας ξανάρθεις!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      07/02/2013 at 20:16

      Ήταν υπέροχη η φιλοξενία σας και ψάχνω αφορμή να ξαναέρθω! Ευχαριστώ πολύ! 🙂

      Απάντηση
  5. Stella Tsala αναφέρει:

    05/02/2013 at 10:08

    Ζηλεύω! Τι τέλειο ταξιδάκι που κάνατε! Δηλαδή και παρέα καλή, και ταξίδι, και νέες γεύσεις και φυσικά… χαλβάς! Μπράβο Άσπα, πάντα τέτοια!

    Αλλά αλήθεια τώρα… έφαγες ψάρι;;; ΨΑΡΙ;;;; Τι παραδοσιακά ζυμώματα και υπέροχες γεύσεις, αν οι αφοι Χαΐτογλου είναι περήφανοι για κάτι, θα έπρεπε να είναι που σε έκαναν να φας ψάρι!!!!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      05/02/2013 at 19:38

      Όλα γίνονται τελικά Στέλλα!
      Λοιπόν να κανονίσουμε εκδρομούλα όλοι μαζί πάνω. Θα σας ξεναγήσω εγώ! 🙂

      Απάντηση
  6. My Lovable Baby αναφέρει:

    04/02/2013 at 23:14

    Πρέπει να τα πέρασες φανταστικά!!! Μπράβο Άσπα! Και σε άλλα τέτοια ταξιδάκια. Ό,τι πρέπει για να ξεφεύγεις και λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
    Όσο για την διήγηση, άψογη. Ήταν σαν να ήμουν εκεί.
    (…εντάξει, δεν ήταν το ίδιο, αλλά λέμε τώρα…)

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      05/02/2013 at 00:27

      Είναι ωραίο να ξεφεύγει κανείς από τη ρουτίνα… Εδώ που τα λέμε επιβάλλεται!
      Λοιπόν, την επόμενη φορά, να πάμε μαζί!

      Απάντηση
  7. GeorginaKassavetes αναφέρει:

    04/02/2013 at 21:27

    Μιαμ! Μια τέτοια εκδρομή θα κάνω με το νινι! Λατρεύει “παχίνι”! Γιαούτι με μέλι και παχίνι ζητάει κάθε μέρα. Εργάζεται μια φίλη στο Χαϊτογλου! Θα το κανονίσω μετά από αυτά που διάβασα για το ζεστό χαλβά. Μας ξελίγωσες! Φιλί!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      04/02/2013 at 21:45

      Έχω λιώσει στο γέλιο με το “παχίνι”. Χαχαχα…
      Να πάτε Τζωρτζίνα ή ακόμα καλύτερα να ξαναπάμε όλοι μαζί! :)))

      Απάντηση
  8. Ioanna Serafeimidou αναφέρει:

    04/02/2013 at 21:18

    εξαιρετική περιγραφή, εξαιρετική η συνάντησή μας. θα επινοήσουμε και άλλα κόλπα (μπουγάτσα, τσουρέκι, κουλούρι) για να ξαναέρθετε!!!

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      04/02/2013 at 21:44

      Κάντε κάτι γιατί έχω πάθει σύνδρομο στέρησης. Δεν χόρτασα ούτε την πόλη ούτε εσάς. Πρέπει να ξαναέρθω το συντομότερο! 🙂

      Απάντηση
  9. Vassilis αναφέρει:

    04/02/2013 at 17:42

    η εμπειρία με το ζεστό χαλβά μου θύμισε τη σκηνή από το Ρατατούη με τον Ego που μόλις δοκίμασε το ραγού θυμήθηκε το φαγητό που του έφτιαχνε η μητέρα του όταν ήταν πιτσιρικάς 🙂 Για το ψάρι δεν λέω τίποτα….κρατάω αναμονή 🙂

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      04/02/2013 at 21:42

      Τι θυμήθηκες… Δεν το θυμόμουν! Αυτό ακριβώς έπαθα!

      Απάντηση
  10. Irene Maropaki αναφέρει:

    04/02/2013 at 12:16

    Τι ωραία που περάσατε! Έχω αδυναμία στα γλυκά… και οι περιγραφές σου είναι ολοζώντανες…

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      04/02/2013 at 13:11

      Ειρήνη με την πρώτη ευκαιρία θα φτιάξω καμία από τις συνταγές και θα την ανεβάσω! 🙂

      Απάντηση
  11. Tasos Triantafyllou αναφέρει:

    04/02/2013 at 11:43

    Από τις πολύ δυνατές ελληνικές επιχειρήσεις. Έχει καταφέρει να κάνει το όνομα του συνώνυμο με το προϊόν. Ένα προϊόν δύσκολο.

    Απάντηση
    • Aspa αναφέρει:

      04/02/2013 at 13:07

      Τάσο δυνατή ναι, και τώρα που γνώρισα την επιχείρηση από κοντά καταλαβαίνω ότι δεν είναι τυχαίο.

      Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Aspa Online

Γεια είμαι η Άσπα! Πιστεύω ότι η ζωή είναι πιο διασκεδαστική όταν τη μοιράζεσαι κι έτσι σε αυτό το blog μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις περιπέτειές μου με τα παιδιά μου τα τελευταία 16 χρόνια. Καλώς ήρθες!
[Περισσότερα…]

Τι ψάχνεις;

Μπες στο e-shop
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Δωρεάν εκτυπώσιμα

Πρόσφατα Posts

  • Τέλος σχολικής χρονιάς: Η λίστα οργάνωσης που χρειάζεσαι
  • 50+ διασκεδαστικές δραστηριότητες για αδέλφια (που ενισχύουν τη σχέση τους!)
  • 10+1 συναρπαστικά παιχνίδια για πάρτυ σε εξωτερικό χώρο (με απλό εξοπλισμό)
  • 5 πρωτότυπα οικογενειακά παιχνίδια
  • Πρωταπριλιάτικη Φάρσα για Παιδιά: Ζελεδοποτό-παγίδα

Λένε για το blog

Δεν μπορώ χωρίς εσένα… είσαι ένα κομμάτι της ζωής μου… θέλω να σε διαβάζω κάθε μέρα… με συγκινείς…

Ελένη
Διάβασε τι άλλο λένε >>

Copyright © 2025 · Aspa Online · Όροι Χρήσης · Πολιτική Απορρήτου · Όλα τα κείμενα και οι εικόνες είναι πνευματική ιδιοκτησία του Aspa Online. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση και η τροποποίησή τους χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού τους. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  • 150shares
  • 150
  • 0
  • 0
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Για να σας εξασφαλίσουμε κορυφαία εμπειρία περιήγησης, χρησιμοποιούμε cookies. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή όλων", αποδέχεστε όλα τα cookies. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τις "Ρυθμίσεις cookies" για περισσότερες επιλογές.
Ρυθμίσεις cookiesΑποδοχή όλων
Manage consent

Σχετικά με τα cookies

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως αναγκαία αποθηκεύονται στον browser σας, καθώς είναι απαραίτητα για την βασική λειτουργία του website. Χρησιμοποιούμε επίσης και cookies τρίτων μερών που μας βοηθούν να καταλάβουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτό το website ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Αυτά τα cookies, αποθηκεύονται στον browser μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να τα απορρίψετε. Όμως απορρίπτοντάς τα η εμπειρία σας ενδέχεται να μειωθεί σημαντικά.
Αναγκαία
Always Enabled
Τα αναγκαία cookies είναι απολύτως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του website. Αυτά τα cookies εξασφαλίζουν βασική λειτουργικότητα περιήγησης και ασφάλειας του website, ανώνυμα.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Advertisement".
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
XSRF-TOKENThe cookie is set by Wix website building platform on Wix website. The cookie is used for security purposes.
Λειτουργικότητας
Τα cookies λειτουργικότητας, βοηθούν σε ορισμένες λειτουργίες όπως το μοίρασμα του περιεχομένου ενός website στα social media, την αποδοχή feedback και άλλα.
CookieDurationDescription
tve_leads_unique1 monthThis cookie is set by the provider Thrive Themes. This cookie is used to know which optin form the visitor has filled out when subscribing a newsletter.
_ck_form1 yearThis cookie is set by the provider ConvertKit. This cookie is used for displaying and managing the email subscription forms on the website.
__cf_bm30 minutesThis cookie is set by CloudFlare. The cookie is used to support Cloudflare Bot Management.
Επίδοσης
Τα cookies επίδοσης χρησιμοποιούνται για να καταλάβουμε και να αναλύσουμε τους δείκτες αποτελεσματικότητας του website έτσι ώστε να παρέχουμε καλύτερη εμπειρία χρήστη.
Στατιστικά
Αυτά τα cookies μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με το website μας. Μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό επισκεπτών, τις πηγές επισκεψιμότητας, κλπ.
CookieDurationDescription
CONSENT16 years 5 months 19 days 10 hours 26 minutesThese cookies are set via embedded youtube-videos. They register anonymous statistical data on for example how many times the video is displayed and what settings are used for playback.No sensitive data is collected unless you log in to your google account, in that case your choices are linked with your account, for example if you click “like” on a video.
vuid2 yearsThis domain of this cookie is owned by Vimeo. This cookie is used by vimeo to collect tracking information. It sets a unique ID to embed videos to the website.
_ga2 yearsThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors.
_gat_gtag_UA_19662080_11 minuteThis cookie is set by Google and is used to distinguish users.
_gid1 dayThis cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to store information of how visitors use a website and helps in creating an analytics report of how the website is doing. The data collected including the number visitors, the source where they have come from, and the pages visted in an anonymous form.
__gads1 year 24 daysThis cookie is set by Google and stored under the name dounleclick.com. This cookie is used to track how many times users see a particular advert which helps in measuring the success of the campaign and calculate the revenue generated by the campaign. These cookies can only be read from the domain that it is set on so it will not track any data while browsing through another sites.
Προώθησης
Τα cookies προώθησης παρέχουν στους επισκέπτες διαφημίσεις και καμπάνιες που τους ενδιαφέρουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια μάρκετινγκ είναι πιο αποτελεσματικά.
CookieDurationDescription
fr3 monthsThe cookie is set by Facebook to show relevant advertisments to the users and measure and improve the advertisements. The cookie also tracks the behavior of the user across the web on sites that have Facebook pixel or Facebook social plugin.
IDE1 year 24 daysUsed by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile.
test_cookie15 minutesThis cookie is set by doubleclick.net. The purpose of the cookie is to determine if the user's browser supports cookies.
VISITOR_INFO1_LIVE5 months 27 daysThis cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website.
YSCsessionThis cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos.
_fbp3 monthsThis cookie is set by Facebook to deliver advertisement when they are on Facebook or a digital platform powered by Facebook advertising after visiting this website.
Άλλα
Τα άλλα cookies, είναι ακόμα στο στάδιο κατηγοριοποίησης και δεν έχουν ακόμα ταξινομηθεί σε μία από τις υπόλοιπες κατηγορίες.
CookieDurationDescription
tlf_281 dayNo description
tl_9226_10434_441 monthNo description
tl_9536_9536_221 monthNo description
tl_9722_9722_251 monthNo description
tl_9762_9763_281 monthNo description
yt-remote-connected-devicesneverNo description available.
yt-remote-device-idneverNo description available.
_mailapp_sessionNo description available.
_pin_unauth1 yearNo description available.
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo