Από τότε που έκανα το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και δοκίμασα τις συνταγές του σεφ Νίκου Κατσάνη, προσπαθώ να αναπαραγάγω συνεχώς τις γεύσεις αυτές. Εν όψει της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής, αποφάσισα να φτιάξω μία από τις συνταγές του που με είχε ενθουσιάσει: τα Τρουφάκια με Μακεδονικό Χαλβά.
Είναι μία απλή και εύκολη συνταγή και τα τρουφάκια βγαίνουν νοστιμότατα!
Υλικά
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς βανίλια (θρυμματισμένος)
100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
1 ½ κούπα χοντροκομμένα καρύδια
ψιλοκομμένη ζεματισμένη φλούδα από μισό πορτοκάλι
(Η μικρή παραλλαγή που έκανα ήταν ότι εγώ χρησιμοποίησα φιστίκια αντί για καρύδια που έχουμε πάντα άφθονα στο σπίτι γιατί έχουμε τις δικές μας φιστικιές!
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, τα καρύδια (ή φιστίκια) και 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το θρυμματισμένο χαλβά και το πορτοκάλι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη που πλάθεται. Με τη ζύμη κάνουμε 60 μπαλάκια. (Εγώ τα έβαλα όλα μαζί στο μπολ του μίξερ και έπλασα απλά τα μπαλάκια στο χέρι). Βουτάμε τα τρουφάκια σε λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα ρολάρουμε πάνω σε τρούφα. (Εγώ χρησιμοποίησα στα μισά τρούφα και στα μισά καρύδα. Μου βγήκαν 40 περίπου τρουφάκια).
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα εντυπωσιάσετε τα πλήθη, την Καθαρά Δευτέρα αλλά και κάθε μέρα!
φαίνονται υπέροχα!! Θα τα δοκιμάσω σίγουρα προς τη Μ.Εβδομάδα!! 🙂
Ελπίδα καλή επιτυχία! Πες μου εντυπώσεις!
Ξέρουμε πως ότι μας δίνεις είναι εγγύηση, πόσο μάλλον αυτά τα τρουφάκια με χαλβά που είναι και υγιεινά! Οι φωτογραφίες σου τα κάνουν ακόμα πιο λαχταριστά!!!
(Οπως κατάλαβες, σε “γλύφω” μπας και κερδίσω το εξίσου λαχταριστό κουτί των Αφων Χαίτογλου!!! χε χε χε)
Καλή Σαρακοστή Άσπα!!!!
Χαχαχα…. Καλή Σαρακοστή Δήμητρα! Ευχαριστώ! 🙂
Απολαυστικα !
Καλή επιτυχία!
θα πρέπει να είναι ωραία. θα τα φτιάξω.
μπορώ να μην βάλω πορτοκάλι ?
Σοφία και βέβαια θα μπορούσες να το παραλείψεις. Καλή επιτυχία!
Θα το κανω την Καθαρα Δευτερα σιγουρα.Η πιο γλυκια νηστισμη ιδεα!!!!!!!!!!!!!
φαίνονται τόσο ωραία και υγιεινα!!
Ελίζα η γεύση είναι απίστευτη. Ελπίζω να τα φτιάξεις σύντομα!
Φαίνονται πολύ νόστιμα και λαχταριστά. Θα τα δοκιμάσω!
Θεανώ περιμένω εντυπώσεις! 🙂